Bouwkundige keuring It Heidenskip

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in It Heidenskip laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Op die manier krijg je een beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je meer inzicht in de kosten om het object in goede staat te brengen. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. Op deze pagina lees je meer praktische info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en doorzoek je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in It Heidenskip.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in It Heidenskip controleert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld het metselwerk en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten krijg je meer duidelijkheid over de actuele situatie en staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €295 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in It Heidenskip laten uitvoeren

Direct een inspectie van de staat en de waarde van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Denk aan de ventilatie en en of er asbest aanwezig is. Tevens krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt dienen te worden om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een partij kiezen die langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in It Heidenskip.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het bekijken van het huis geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Combineer het dan met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform kan je ook veel toelichtingen vinden over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in It Heidenskip

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen heb je een deskundige nodig die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in It Heidenskip en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij & de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De deskundige onderzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt niets open. Hij of zij gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na de keuring vertelt de bouwkundige zijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met behulp van het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Hierin staat een lijst met de observaties en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast vind je daar een kostenindicatie om het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €285 en €455. Het kostenplaatje bestaat uit verschillende aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs in verband met de reiskosten. Daarbij zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar de oplevertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In de onderstaande tabel verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in It Heidenskip.

Type woningOppervlakteGemiddelde kosten
Studio90 m2285 – €325
Rijwoning110 m2€340 – €390
Kopwoning127 m2€400 – €435
2-onder-1 kap157 m2€460 – €500
Villa185 m2€525 – €545
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de uurtarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in It Heidenskip die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Molkwerum, Warns, Stavoren, Hindeloopen en Workum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-it-heidenskip-8724

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een mooie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in It Heidenskip controleert een objectieve deskundige de potentiële woning. Een aanrader, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide check van een woning dat je wilt verkopen. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningverkoper heb je de plicht om de aspirant koper op de hoogte te brengen van de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met behulp van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig expert loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet veel van de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €105 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat is een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. De deskundige geeft ook een indicatie van de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant zodra jij interesse hebt in een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Daarbij worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in It Heidenskip). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Súdwest-Fryslân bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de staat van het huis. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. De specialist weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie