Bouwkundige keuring De Glind

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in De Glind laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Daarmee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de gebreken van een woning en ontvang je een inschatting van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op die manier heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op Bouwkeuringexpert.nl bieden wij actuele informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en tref je een schema met bouwkundig adviseurs in De Glind.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in De Glind checkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. het voegwerk en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de conditie van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €350 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in De Glind uitvoeren

Heb je belang bij een analyse van de staat en de waarde van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de sanitaire voorzieningen en en de staat van de elektrische installatie. Dan weet je welke kosten er bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij beslist zelf welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in De Glind.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Overweeg dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het bekijken van het appartement geeft de bouwkundige gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Via onze vergelijker vind je ook meer uitleg over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in De Glind

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste moet je contact zoeken met een expert die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in De Glind (en in de buurt).

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De specialist bekijkt alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft ook niks open. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  In aansluiting op de keuring deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de woninganalyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit document tref je een samenvatting van de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij bekijk je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het huis in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €275 en €455. De totale prijs bestaat uit verschillendepunten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio speelt een rol (met het oog op reiskosten). Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Overweeg factoren zoals de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In het schema hieronder vind je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in De Glind.

Type huis Aantal m2Geschatte prijs
Appartementje97 m2300 – €330
Rijtjeshuis118 m2€345 – €370
Kopwoning125 m2€410 – €440
2-onder-1 kap166 m2€450 – €480
Villa192 m2€510 – €550
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, de levertijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in De Glind die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Achterveld, Zwartebroek, Terschuur, Voorthuizen en Stroe.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-de-glind-3794

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een woning gaat kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in De Glind bekijkt een neutrale ingenieur de woning. Slim, zo weet je snel meer over wat de actuele situatie en staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide check van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de kopende partij goed in te lichten overde bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert check alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €110 en €225.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake als je een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerder onderhoudsproblemen. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Tevens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in De Glind). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Barneveld wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële gebreken worden direct benoemd. De specialist geeft ook een schatting van de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie