Bouwkundige keuring De Wilgen

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in De Wilgen laten uitvoeren is heel erg verstandig. Op die manier krijg je een idee van de bouwkundige staat van het huis en krijg je meer inzicht in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op die manier creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op dit informatieplatform verzamelen wij nuttige informatie over de verschillende keuringen, de kosten en verstrekken we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in De Wilgen.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in De Wilgen analyseert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. het voegwerk en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €345 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in De Wilgen regelen

Wil je snel een inspectie van de algehele staat van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Denk aan de algehele kavel en of er houtrot is. Dan weet je welke kosten er gemaakt dienen te worden om eventuele gebreken te verhelpen. Tevens krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwpartij of taxateur in De Wilgen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van het woonobject geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige punten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een taxatierapport en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker lees je ook handige informatie over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in De Wilgen

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste moet je contact zoeken met een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit allerlei architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in De Wilgen (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of eventueel de makelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwexpert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en maakt niets open. Hij of zij heeft hiervoor o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Aan de hand van de huisbeoordeling krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In het verslag tref je een samenvatting van de observaties en eventuele gebreken. Daarbij vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om het woonhuis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €325 en €420. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van een aantal aspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In de bijgaande tabel vind je overzichtelijk de huidige kosten van een bouwkundig rapport in De Wilgen.

Soort woningWoonoppervlakPrijsindicatie
Flatwoning86 m2€280 – €325
Tussenwoning102 m2€345 – €375
Kopwoning150 m2€420 – €430
Geschakelde woning172 m2€450 – €495
Vrijstaand180 m2€520 – €555
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: een inschatting van de kosten, wachttijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in De Wilgen die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Boornbergum, Kortehemmen, Drachten-Azeven, Drachten en Wânswert.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-de-wilgen-9213

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in De Wilgen onderzoekt een objectieve deskundige de potentiële woning. Belangrijk, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningverkoper heb je de plicht om de nieuwe eigenaar van informatie te voorzien over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Middels een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig specialist gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €110 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om te kijken wat de staat van een woning is. De bouwspecialist calculeert tevens de noodzakelijke investeringen om de woning in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant zodra jij een woning op het oog hebt. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Ook worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in De Wilgen). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Smallingerland wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de staat van de woning. Potentiële zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De specialist weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie