Bouwkundige keuring Breukelen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Breukelen inplannen is dan vaak geen gek idee. Zo krijg je een goed beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je meer inzicht in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met die kennis sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Door gebruik te maken van deze site bekijk je actuele informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en bekijk je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Breukelen.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Breukelen controleert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere het leidingwerk en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Zo krijg je meer helderheid over de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €285 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Breukelen afspreken

Heel snel een inspectie van de huidige staat van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Met deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt gekeken naar o.a. het dak, dakpannen of er houtrot is. Tevens krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt dienen te worden om de verschillende problemen op te lossen. In aanvulling daarop krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwpartij of taxateur in Breukelen.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in mei 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Vraag dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de bezichtiging van het woonhuis geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige uitleg over Aankoopkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Breukelen

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst heb je een specialist nodig die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn meerdere architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Breukelen en omgeving.

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige doorzoekt alles maar verplaatst niks en breekt of hakt niks open. De specialist kan gebruik maken van een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na afronding van de keuring vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Geleid door de huis-analyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de bevindingen en eventuele gebreken. Als bijlage staat in het document een kostenberekening om het huis in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €330 en €390. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door een aantal onderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed vanwege de reiskosten. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals levertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel beschrijven we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Breukelen.

Type woningGrootteGeschatte prijzen
Etagewoning92 m2€275 – €320
Tussenwoning107 m2€340 – €375
Hoekhuis140 m2€420 – €430
Twee onder één kap150 m2€465 – €485
Villa184 m2€510 – €540
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, levertijd van het rapport, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de figuur hieronder vind je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Breukelen die wellicht hulp kunnen bieden bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Westbroek, Tienhoven, Oud Zuilen, Maarssen en Harmelen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-breukelen-3621

Plan direct online een aankoopkeuring in

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Middels een aankoopkeuring in Breukelen analyseert een onpartijdige bouwkundig ingenieur het woonobject. Een aanrader, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de koper goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Via een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Het bouwkundig adviesbureau loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €100 en €190.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht komt in beeld op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben diverse problemen. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Daarbij worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Breukelen). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Stichtse Vecht loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de staat van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelle levertijd.

Plaats een reactie