Bouwkundige keuring Leerdam

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Leerdam uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Daarmee krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en kom je achter de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met deze informatie sta je sterker in prijsonderhandelingen. In onze uitgebreide documentatie lees je meer actuele informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en achterhaal je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Leerdam.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Leerdam controleert het huis grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld het leidingwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten krijg je meer duidelijkheid over de onderhoudsstatus van de woning die je wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €280 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Leerdam afspreken

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Met deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de puien en kozijnen en en of er sprake is van lekkages. Hiermee weet je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de verschillende problemen op te lossen. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwkundige, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Leerdam.

Een extra voordelige bouwkeuring in mei 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de bezichtiging van het woonhuis geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Via onze vergelijker kan je ook veel informatie vinden over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Leerdam

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst zoek je een specialist die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Leerdam en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar & eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwexpert onderzoekt alles maar verplaatst niks en maakt niets open. Deze persoon gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afloop van de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Middels de wooninspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In deze documentatie tref je een samenvatting van de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Als bijlage vind je in het rapport een overzicht met de kosten om de woning weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de uitkomst positief? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €285 en €435. De totale prijs wordt bepaald door verschillende factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Overweeg factoren zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In het onderstaand overzicht vergelijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Leerdam.

Soort woningNetto woonoppervlaktePrijsberekening
Bovenwoning77 m2285 – €325
Tussenwoning103 m2€335 – €370
Hoekhuis139 m2€415 – €440
Twee onder één kap160 m2€470 – €485
Villa194 m2€510 – €535
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Leerdam die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Vianen, Hei- en Boeicop, Hoef en Haag, Hagestein en Zijderveld.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-leerdam-4141

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Dankzij een aankoopkeuring in Leerdam controleert een onpartijdige specialist de potentiële woning. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de onderhoudsstatus van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis is het wettelijk je plicht de koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €125 en €235.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Daarbij geeft het inzicht in de minimale investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht laat je meestal uitvoeren op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Dikwijls worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Leerdam). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Vijfheerenlanden wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de gebreken van de woning. Mogelijke acute situaties worden direct aangegeven. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelheid.

Plaats een reactie