Bouwkundige keuring Wijlre

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Wijlre laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Daarmee krijg je een helder beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met die kennis creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op ons woonplatform kan je aan de slag met informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en bekijk je een schema met bouwkundig adviseurs in Wijlre.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Wijlre inspecteert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijv. het schilderwerk en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Zo weet je alles over de actuele situatie en staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €300 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wijlre regelen

Direct duidelijkheid over de staat en de waarde van een woonobject of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Middels deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het leidingwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Daarbij kom je er achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Wijlre.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Tijdens het onderzoek van de woning geeft de bouwkundig expert gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform tref je ook praktische toelichtingen over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Wijlre

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten zoek je een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Wijlre (en de regio).

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar & wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen inboedel en hakt niks open. Hij of zij gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na afloop van de inspectie beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van het woningonderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Ook vind je daar een tariefoverzicht om het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2023 schommelen rond de €270 en €455. Het kostenplaatje is afhankelijk van meerdere factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook de woonplaats heeft invloed (met het oog op reiskosten). Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Zaken waar je op moet letten zijn levertijd van het rapport, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In de bijgaande tabel vind je overzichtelijk de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Wijlre.

Soort woningWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Appartementje81 m2€275 – €325
Rijwoning112 m2€340 – €385
Hoekwoning127 m2€400 – €450
Twee onder één kap158 m2€470 – €500
Vrijstaand178 m2€525 – €535
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk info van professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wijlre die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Ransdaal, Scheulder, Schin op Geul, Valkenburg en Lemiers.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wijlre-6321

Waarom een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Middels een aankoopkeuring in Wijlre bekijkt een onafhankelijk partij de woning. Belangrijk, want op deze manier weet je exact wat de onderhoudsstatus van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke keuring van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper van informatie te voorzien over de staat van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwinspecteur controleert alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €105 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning te achterhalen. Het rapport beschrijft de kosten die gemaakt moeten worden om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Limburg laat je meestal uitvoeren als je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Dikwijls worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Wijlre). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Gulpen-Wittem wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Eventuele acute situaties worden direct benoemd. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie