Bouwkundige keuring Spanga

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Spanga inplannen is zeker iets om te overwegen. Op die manier krijg je inzicht in de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je een indicatie van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Daarmee kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op www.bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij alle benodigde informatie over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en check je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Spanga.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Spanga inspecteert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals onder andere het schilderwerk en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Aan de hand van dit rapport weet je alles over de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €285 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Spanga inplannen

Heb je belang bij een analyse van de huidige staat van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Je kunt denken aan het dak, dakpannen de technische staat van de CV-installatie. Ook wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt dienen te worden om de verschillende problemen op te lossen. Ook krijg je meer zekerheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwinspecteur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Spanga.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in mei 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwkundige mondeling een toelichting van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of de energieprestaties? Regel ook direct een complete taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons portaal kan je ook veel toelichtingen vinden over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Spanga

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste moet je een deskundige hebben die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij een aantal architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Spanga en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en/of de verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niets en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na afloop van de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met behulp van het onderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Tevens bekijk je hier een kostenindicatie om de woning weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de uitkomst positief? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €345 en €385. De totaalprijs is afhankelijk van verschillende aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio heeft een effect op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Belangrijke punten zijn de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit speelt mee in de pakketprijs. In de bijgaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Spanga.

Soort huisOppervlakteGemiddelde tarief
Studio80 m2295 – €310
Rijtjeshuis119 m2€360 – €375
Hoekwoning139 m2€405 – €445
2-onder-1 kap159 m2€450 – €500
Landhuis177 m2€515 – €555
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, levertijd van het rapport, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Spanga die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Nijetrijne, Oldetrijne, Sonnega, Oldeholtwolde en Ter Idzard.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-spanga-8482

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met een aankoopkeuring in Spanga controleert een onafhankelijk specialist de potentiële woning. Niet onverstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Middels dit rapport bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Via een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet precies hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €120 en €235.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Het rapport beschrijft de kosten voor herstelwerk om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verschillende gebreken. Met deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Daarbij wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Spanga). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Weststellingwerf wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De specialist geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie