Bouwkundige keuring Altforst

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Altforst uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Zo krijg je een idee van de bouwkundige staat van het huis en inzage in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op die manier sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met nuttige info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en doorzoek je en tabel met bouwkundig adviseurs in Altforst.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • De bouwkundig inspecteur in Altforst onderzoek het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van het leidingwerk en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie krijg je volledige duidelijkheid over de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €295 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Altforst uitvoeren

Direct een analyse van de algehele staat van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Dankzij deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. De inspecteur bekijkt o.a. de riolering en en de onderhoudsstaat van de keuken. Hiermee krijg je een overzicht van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Daarbij krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt terecht bij een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Altforst.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Tijdens het onderzoek van de woning geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of de energieprestaties? Combineer het dan met een taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op deze website kan je ook veel uitleg vinden over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Altforst

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste moet je een specialist hebben die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Altforst (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of eventueel de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen inboedel en schroeft niets open. De inspecteur gebruik vaak een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Direct na de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met behulp van de inspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Tevens vind je daar een lijst met kosten die nodig zijn om de woning te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €305 en €460. De prijs wordt bepaald door allerlei aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook de regio beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In het onderstaand overzicht vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Altforst.

Soort huisOppervlakteGeschatte prijs
Bovenwoning77 m2290 – €320
Rijwoning115 m2€360 – €380
Hoekhuis130 m2€415 – €440
Geschakelde woning152 m2€470 – €500
Herenhuis177 m2€510 – €560
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de tarieven, levertijd van het rapport, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Altforst die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Maasbommel, Alphen, Heerewaarden, Dreumel en Bergharen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-altforst-6628

Plan direct online een aankoopkeuring in

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met een aankoopkeuring in Altforst bekijkt een objectieve bouwkundig ingenieur het huis. Belangrijk, zo krijg je goed inzicht in wat de huidige staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een pand dat jij wil verhuren. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de potentiële koper gedegen te informeren inzake de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige controleert alle opleverpunten en kent de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €130 en €215.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. De deskundige geeft ook een indicatie van de benodigde kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Altforst). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente West Maas en Waal wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de staat van de woning. Mogelijke gebreken worden meteen aangestipt. De specialist kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie