Bouwkundige keuring Oldetrijne

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Oldetrijne uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Hiermee krijg je een helder beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en inzage in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op basis daarvan sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op ons woonplatform bieden wij informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Oldetrijne.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Oldetrijne analyseert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. de kozijnen, het schilderwerk en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport lees je per onderdeel een uitgebreide documentatie incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op die manier krijg je een helder beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €275 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oldetrijne laten uitvoeren

Behoefte aan een indicatie van de staat (en gebreken) van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Je kunt denken aan de vloeren en de technische staat van de CV-installatie. Daarbij weet je welke kosten er bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwkundig ingenieur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Oldetrijne.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundig expert een mondelinge toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige gegevens over FAQ.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Oldetrijne

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst neem je contact op met een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij uiteenlopende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Oldetrijne (en de nabije regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De specialist loopt alles na maar verplaatst geen meubels en richt dus nooit schade aan. Deze persoon kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Direct na de inspectie meldt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de inspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de bevindingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarnaast vind je in het rapport een kostenberekening om het object in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2023 liggen tussen de €340 en €390. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van allerlei facetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In het overzicht hieronder vind je samengevat de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Oldetrijne.

Soort woningAantal m2Geschatte kosten
Etagewoning80 m2300 – €325
Rijwoning113 m2€360 – €370
Hoekwoning136 m2€425 – €435
Geschakelde woning162 m2€450 – €505
Villa193 m2€520 – €540
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, de snelheid, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oldetrijne die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Sonnega, Oldeholtwolde, Ter Idzard, Nijeholtpade en Oldeholtpade.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oldetrijne-8479

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Oldetrijne bekijkt een objectieve partij het gebouw. Slim, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een pand dat jij wil verhuren. Zo geef je de kopende partij inzicht in de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om de koper van informatie te voorzien over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Het bouwkundig adviesbureau check alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €130 en €225.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de minimale investeringen om de woning in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd zodra jij een woning op het oog hebt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. Door middel van deze woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Meestal worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Oldetrijne). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Weststellingwerf bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Potentiële gebreken worden meteen aangestipt. De bouwkundige weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie