Bouwkundige keuring Nieuwe Niedorp

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Nieuwe Niedorp laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de technische kwaliteit van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om het object in goede staat te brengen. Op basis daarvan sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze website kan je aan de slag met praktische informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en achterhaal je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Nieuwe Niedorp.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Nieuwe Niedorp controleert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld de gevel en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier weet je alles over de toestand van de woning die je wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €335 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nieuwe Niedorp inplannen

Heel snel een indicatie van de algehele staat van je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het voegwerk en en de staat van de CV-ketel. Dan kom je er achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Tevens krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Nieuwe Niedorp.

Een extra voordelige bouwkeuring in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het huis geeft de bouwkundig inspecteur een mondeling verslag van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform vind je ook meer toelichtingen over Aankoopkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Nieuwe Niedorp

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen neem je contact op met een specialist die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij een aantal architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Nieuwe Niedorp (regio).

 2. De keuring van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en/of wellicht een makelaar wordt de hele woning bekeken. De inspecteur bekijkt alles maar verplaatst geen huisraad en maakt geen schade. De expert beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afloop van de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van het woningonderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit document vind je een overzicht van de waarnemingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarnaast staat in het document een kostenoverzicht om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €305 en €485. De totaalprijs hangt af van verschillendevariabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn de oplevertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In de tabel hieronder vind je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Nieuwe Niedorp.

WoonobjectOppervlakteGeschatte tarieven
Etagewoning76 m2295 – €315
Rijwoning123 m2€350 – €375
Hoekwoning144 m2€415 – €445
Twee onder één kap153 m2€450 – €485
Herenhuis181 m2€530 – €535
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport april 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vind betrouwbare bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de kosten, levertijd van de rapportage, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder faciliteren we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Nieuwe Niedorp die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Lutjewinkel, Winkel, Oudkarspel, Noord-Scharwoude en Zuid-Scharwoude.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nieuwe-niedorp-1733

Aankoopkeuring voor een woning

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. D.m.v. een aankoopkeuring in Nieuwe Niedorp controleert een neutrale expert het woonobject. Niet onverstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Via een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een pand die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwadviseur controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €100 en €235.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De deskundige geeft ook een indicatie van de benodigde kosten om de woning op te knappen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt uitgevoerd zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verschillende gebreken. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Eveneens worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Nieuwe Niedorp). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Hollands Kroon wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke problemen komen meteen aan het licht. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie