Bouwkundige keuring Oost Gelre

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Oost Gelre laten doen is dan zeer verstandig. Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een beeld van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met die kennis kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. In onze uitgebreide documentatie lees je meer praktische informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en verstrekken we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Oost Gelre.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Oost Gelre benadert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld de vloeren en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten krijg je een beeld van de de huidige staat van de woning die je wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €280 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oost Gelre laten uitvoeren

Direct meer info over de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Aan de hand van deze analyse weet je de probleempunten van de woning. De inspecteur bekijkt o.a. de dakconstructie en en of er asbest aanwezig is. Ook krijg je een indicatie van welke kosten er bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Tevens krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundige, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Oost Gelre.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van de woning geeft de bouwkundig inspecteur direct live mondeling uitleg van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige informatie over Opleveringskeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Oost Gelre

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je een expert zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Oost Gelre (en in de buurt).

 2. De keuring van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of wellicht een makelaar wordt de hele woning bekeken. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en schroeft niets open. Hij of zij kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met alle bevindingen van de huis-analyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Daarin lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast vind je daar een schatting van de onkosten om het gebouw in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €350 en €415. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van diverse punten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de regio beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Let vooral op levertijd van het rapport, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In de onderstaande tabel vind je samengevat de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Oost Gelre.

Type woningWoonoppervlakPrijsberekening
Etagewoning77 m2300 – €310
Tussenwoning104 m2€355 – €375
Hoekpand136 m2€405 – €430
Geschakelde woning154 m2€465 – €505
Herenhuis192 m2€515 – €540
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: een inschatting van de kosten, levertijd van het rapport, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oost Gelre die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Aalten, Winterswijk, Oude IJsselstreek, Montferland en Doetinchem.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oost-gelre-7136

Regel online een aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Oost Gelre checkt een objectieve ingenieur de potentiële woning. Belangrijk, want zo weet je precies wat de huidige staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Voordelen van een verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een professionele en erkende analyse een bestaande woning dat jij wil verhuren. Zo geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper goed te informeren aangaande de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? D.m.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Een bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €99 en €235.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland is relevant wanneer je interesse hebt in een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. Door middel van deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Daarbij worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Oost Gelre). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Oost Gelre wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De specialist noemt ook een prijsindicatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

 • Bouwkundige keuring Mariënvelde
 • Bouwkundige keuring Lichtenvoorde
 • Bouwkundige keuring Vragender
 • Bouwkundige keuring Harreveld
 • Bouwkundige keuring Zieuwent
 • Bouwkundige keuring Lievelde
 • Bouwkundige keuring Groenlo
 • Plaats een reactie