Bouwkundige keuring Welsum

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Welsum laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Daarmee krijg je een helder beeld van de eventuele gebreken en problemen en kom je achter de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. Op www.bouwkeuringexpert.nl tref je actuele informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de kosten en verstrekken we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Welsum.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Welsum inspecteert de woning grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere de ventilatie en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een kostenplaatje.
 • Op basis van deze analyse krijg je een helder beeld van de actuele situatie en staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €340 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Welsum uitvoeren

Behoefte aan duidelijkheid over de algehele staat van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Na deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Denk aan de gevel en de technische staat van de CV-installatie. Tevens heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een beeld van het onderhoud voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt denken aan een bouwadviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Welsum.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website vind je ook meer toelichtingen over Verkoopkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Welsum

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten zoek je een expert die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan een aantal architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Welsum (en de nabije regio).

 2. De keuring van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De inspecteur doorzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur beschikt doorgaans over een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Meteen na de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Steunend op de keuring krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Hierin tref je een samenvatting van de observaties en eventuele gebreken. Tevens vind je daar een indicatie van de kosten om het verblijf te herstellen en/of renoveren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €330 en €475. De totaalprijs hangt af van meerdere factoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Tevens zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed wachttijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op de definitieve prijs. In de onderstaande tabel vind je samengevat de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Welsum.

Type woningGrootteGeschatte tarieven
Appartementje76 m2€285 – €325
Rijtjeshuis102 m2€350 – €385
Hoekhuis132 m2€400 – €440
Geschakelde woning173 m2€455 – €480
Vrijstaand198 m2€515 – €545
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Welsum die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Veessen, Vorchten, Wapenveld, Vaassen en Oene.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-welsum-8196

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door middel van een aankoopkeuring in Welsum bekijkt een neutrale expert het gebouw. Verstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningverkoper heb je de taak om de aspirant koper goed te informeren aangaande de staat van jouw huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven schatten we in tussen €120 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om te kijken wat de staat van een woning is. Het rapport beschrijft de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om eventuele gebreken te herstellen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt uitgevoerd in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verborgen gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Steeds vaker worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Welsum). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Olst-Wijhe maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de staat van het huis. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. De ingenieur verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie