Bouwkundige keuring Hilvarenbeek

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Hilvarenbeek uitvoeren is dan zeer verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je een beeld van de eventuele gebreken en problemen en kom je achter de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met die kennis sta je sterker in de onderhandelingen. Op dit informatieplatform kan je aan de slag met actuele info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en check je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Hilvarenbeek.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Hilvarenbeek inspecteert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld de groepenkasten en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten krijg je een goed beeld van de de actuele situatie en staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €270 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hilvarenbeek inplannen

Heel snel duidelijkheid over de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Dankzij deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Denk aan de dakconstructie en de technische staat van de CV-installatie. Daarbij achterhaal je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die het woonobject gaat inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Hilvarenbeek.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kies dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doornemen van de woning geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Kies dan ook voor een complete taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende informatie over Bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Hilvarenbeek

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen moet je een specialist zoeken die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn een aantal architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Hilvarenbeek (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De expert doorzoekt alles maar verplaatst niets en hakt niks open. De expert kan gebruik maken van een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na afloop van de woninganalyse omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Geleid door de huis-analyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In het verslag tref je een samenvatting van de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Tevens bekijk je hier een lijst met kosten die nodig zijn om de woonruimte te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €350 en €390. De totale prijs hangt af van een aantal factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio speelt een rol (met het oog op reiskosten). Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn levertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in de pakketprijs. In de bijgaande tabel bieden wij de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Hilvarenbeek.

Type huis WoonoppervlakGeschatte kosten
Etagewoning93 m2€290 – €315
Rijtjeshuis103 m2€335 – €370
Hoekwoning130 m2€400 – €430
2-onder-1 kap163 m2€455 – €495
Villa189 m2€530 – €560
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijzen, wachttijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema verstrekken we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hilvarenbeek die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Haaren, Oisterwijk, Goirle, Tilburg en Geertruidenberg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hilvarenbeek-5081

Aankoopkeuring uit laten voeren

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Via een aankoopkeuring in Hilvarenbeek onderzoekt een onafhankelijk deskundige het woonobject. Slim, want zo weet je precies wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een gedegen review van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Zo verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht de koper te informeren over de staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door middel van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €105 en €220.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Daarbij geeft het inzicht in een prijsindicatie van de onderhoudskosten om eventuele gebreken te herstellen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt uitgevoerd als je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op onderhoud problematiek. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Meestal worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Hilvarenbeek). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van het rapport kan je dan een passend bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Hilvarenbeek wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

 • Bouwkundige keuring Biest-Houtakker
 • Bouwkundige keuring Esbeek
 • Bouwkundige keuring Diessen
 • Bouwkundige keuring Haghorst
 • Plaats een reactie