Bouwkundige keuring Jistrum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Jistrum uitvoeren is dan zeer verstandig. Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je duidelijkheid over de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Door gebruik te maken van deze site lees je meer nuttige info over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en verschaffen we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Jistrum.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Jistrum analyseert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere de kozijnen en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een beeld van de de huidige staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €310 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Jistrum regelen

Heel snel inzicht in de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Aan de hand van deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de ventilatie en en of er lekkages zijn. Dan krijg je een overzicht van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de diverse problemen te verbeteren. Daarbij krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt terecht bij een bouwkundige, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Jistrum.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van het object geeft de bouwkundig ingenieur een mondeling verslag van alle bouwkundige punten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform vind je ook meer informatie over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Jistrum

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste neem je contact op met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Jistrum en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij loop je alles in het huis na. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niks en er worden geen betimmeringen verwijderd. De specialist heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Steunend op de huis-analyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Bovendien vind je in het rapport een tariefoverzicht om de woning te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €340 en €390. De prijs bestaat uit diverse factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in het totale tarief. In het overzicht hieronder bieden wij de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Jistrum.

Type huis Aantal m2Gemiddelde onkosten
Appartement84 m2280 – €325
Tussenwoning118 m2€340 – €375
Hoekwoning147 m2€400 – €450
2-onder-1 kap160 m2€455 – €505
Villa181 m2€525 – €535
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de uurtarieven, levertijd van het rapport, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel overhandigen we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Jistrum die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Noardburgum, Ryptsjerk, Tytsjerk, Hurdegaryp en Burgum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-jistrum-9258

Plan direct online een aankoopkeuring in

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Via een aankoopkeuring in Jistrum onderzoekt een objectieve partij de potentiële woning. Verstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om kopers te informeren over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig specialist loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet veel van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €130 en €235.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Je krijgt nadere toelichting over de kosten voor herstelwerk om de woning in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verschillende gebreken. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Evenzeer worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Jistrum). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Tytsjerksteradiel wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke problemen worden direct aangewezen en besproken. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelheid.

Plaats een reactie