Bouwkundige keuring Wijhe

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Wijhe laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Door middel van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de gebreken van een woning en krijg je een beeld van de kosten om het object in goede staat te brengen. Op basis daarvan sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze website verzamelen wij praktische informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de prijzen en bieden we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Wijhe.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Wijhe controleert de woning grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld de groepenkasten en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie krijg je een helder beeld van de de gesteldheid van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €310 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wijhe plannen

Behoefte aan een inspectie van de staat en de waarde van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de plafonds en de technische staat van de CV-installatie. Zo wordt het overzichtelijk wat de financiële consequenties zijn om de diverse problemen te verbeteren. Tevens krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Denk aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Wijhe.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van het huis geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Kies dan ook voor een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op deze website kan je ook veel gegevens vinden over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Wijhe

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst zoek je een expert die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Wijhe (regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper en / of de makelaar maak je een rondje door de woning. De specialist checkt alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft ook niks open. De inspecteur gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doorspreken

  In aansluiting op het onderzoek deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de huisbeoordeling wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In deze documentatie staat een lijst met de staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarnaast vind je daar een kostenberekening om de woning in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €275 en €485. Het kostenplaatje hangt af van meerdere onderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is heeft invloed (met het oog op reiskosten). Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In het schema hieronder delen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Wijhe.

Soort huisNetto woonoppervlaktePrijsberekening
Bovenwoning86 m2275 – €315
Rijwoning102 m2€360 – €390
Hoekwoning136 m2€425 – €445
2-onder-1 kap166 m2€465 – €500
Vrijstaand181 m2€515 – €535
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsindicatie, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het schema hieronder vind je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Wijhe die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Wesepe, Olst, Nieuw Heeten, Heeten en Broekland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wijhe-8130

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Middels een aankoopkeuring in Wijhe onderzoekt een onafhankelijk deskundige het huis. Ideaal, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de kopende partij te informeren over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en kent de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €105 en €245.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de herstelkosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerder onderhoudsproblemen. Aan de hand van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Daarbij worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Wijhe). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Olst-Wijhe loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de staat van het woonobject. Mogelijke zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De ingenieur weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie