Bouwkundige keuring Opijnen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Opijnen uitvoeren is dan zeer verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een idee van de bouwkundige staat van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om het object in goede staat te brengen. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met aanvullende info over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en doorzoek je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Opijnen.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Opijnen analyseert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten krijg je een helder beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €320 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Opijnen plannen

Wil je snel een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de puien en kozijnen en of er houtrot is. Daarbij weet je welke investeringen nodig zijn om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Denk aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Opijnen.

Een extra voordelige bouwkeuring in april 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het huis geeft de bouwkundige mondeling een toelichting van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons platform vind je ook meer gegevens over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Opijnen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen neem je contact op met een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Opijnen en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist analyseert alles maar verplaatst geen meubels en maakt niets open. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  In aansluiting op het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Aan de hand van de inspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit stuk vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Daarbij vind je hier een kostenberekening om het object weer in goede staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €350 en €380. Het prijskaartje bestaat uit allerlei punten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op de snelheid, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In de tabel hieronder beschrijven we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Opijnen.

WoonobjectAantal m2Gemiddelde onkosten
Appartement77 m2295 – €330
Rijtjeshuis109 m2€340 – €385
Hoekpand133 m2€405 – €450
2-onder-1 kap152 m2€455 – €500
Vrijstaand192 m2€515 – €535
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de geschatte kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Opijnen die je mogelijk kunnen helpen met een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Neerijnen, Waardenburg, Tuil, Haaften en Hellouw.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-opijnen-4184

Pluspunten van de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Middels een aankoopkeuring in Opijnen bekijkt een objectieve specialist de woning. Niet onverstandig, want zo weet je precies wat de actuele situatie en staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning dat je wilt verkopen. Hiermee verstrek je de benodigde info over de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningverkoper is het wettelijk je plicht de potentiële koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Middels een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau check alle opleverpunten en weet hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €120 en €220.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de te verwachten kosten om de woning op te knappen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Ook worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Opijnen). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente West Betuwe wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de gebreken van de woning. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De deskundige weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie