Bouwkundige keuring Nieuw Heeten

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Nieuw Heeten laten doen is dan zeer verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een concreet beeld van de huidige staat van het huis en kom je achter de kosten om de gebreken op te lossen. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bekijk je informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en doorzoek je en tabel met bouwkundig adviseurs in Nieuw Heeten.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Nieuw Heeten checkt het huis grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals onder andere de ventilatie en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een kostenplaatje.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer duidelijkheid over de huidige staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is een keuring soms verplicht.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €315 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nieuw Heeten laten uitvoeren

Wil jij meteen duidelijkheid over de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Met deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de dakbedekking en en de staat van de CV-ketel. Dan heb je dan inzicht in welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. Ook krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Nieuw Heeten.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur direct live mondeling uitleg over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker tref je ook praktische informatie over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Nieuw Heeten

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je contact zoeken met een deskundige die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan meerdere architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Nieuw Heeten (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de makelaar loop je hele woning door. De bouwexpert loopt alles na maar laat alles op z’n plek staan en maakt niets open. De specialist heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afronding van het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de huis-analyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Daarin vind je een overzicht van de observaties en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd bekijk je hier een kostenberekening om het object weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen tussen de €350 en €495. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van verschillendeonderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar de snelheid, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel vergelijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Nieuw Heeten.

Soort huisWoonoppervlakGeschatte tarieven
Bovenwoning77 m2285 – €325
Tussenwoning104 m2€355 – €365
Kopwoning128 m2€415 – €450
2-onder-1 kap153 m2€475 – €495
Villa188 m2€530 – €545
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nieuw Heeten die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Heeten, Broekland, Mariënheem, Luttenberg en Oosterwolde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nieuw-heeten-8112

Plan direct online een aankoopkeuring in

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Nieuw Heeten onderzoekt een neutrale bouwkundig ingenieur het verblijf. Een uitkomst, zo weet je snel meer over wat de onderhoudsstatus van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een gedegen review van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter is het verplicht om de mogelijke koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. D.m.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €120 en €230.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De reden van deze bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De inspecteer berekent ook de noodzakelijke investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt doorgaans ter sprake wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Standaard worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Nieuw Heeten). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Raalte loop je door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot de staat van het huis. Potentiële zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De bouwkundige kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie