Bouwkundige keuring Lichtenvoorde

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Lichtenvoorde laten doen is zeker iets om te overwegen. Op die manier krijg je een helder beeld van de de kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bieden wij praktische informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de onkosten en verschaffen we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Lichtenvoorde.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Een bouwkundig inspecteur in Lichtenvoorde benadert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals onder andere de gevel en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten krijg je meer duidelijkheid over de status van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €320 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lichtenvoorde afspreken

Direct een inspectie van de staat en de waarde van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Aan de hand van deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. de riolering en en of er asbest aanwezig is. Daarbij weet je welke kosten noodzakelijk zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Daarbij krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwadviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Lichtenvoorde.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het bekijken van de woning geeft de bouwkundig ingenieur gelijk mondeling zijn bevindingen door aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige informatie over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Lichtenvoorde

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste moet je contact zoeken met een expert die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij meerdere architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Lichtenvoorde (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij wordt de hele woning bekeken. De inspecteur beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niks en schroeft niets open. De ingenieur kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Na afronding van de inspectie beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Gebaseerd op de keuring krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Daarin tref je een samenvatting van de bevindingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij bekijk je hier een tariefoverzicht om het object weer in goede staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €320 en €415. De totaalprijs bestaat uit een aantal factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn levertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In de onderstaande tabel vind je samengevat de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Lichtenvoorde.

Soort woningOppervlakteGeschatte prijzen
Appartementje81 m2295 – €330
Rijtjeshuis112 m2€360 – €365
Hoekpand136 m2€410 – €440
2-onder-1 kap156 m2€475 – €485
Vrijstaand187 m2€515 – €535
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, wachttijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna bekijk je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Lichtenvoorde die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Bredevoort, Winterswijk Corle, Winterswijk Brinkheurne, Winterswijk Henxel en Winterswijk Miste.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lichtenvoorde-7131

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door middel van een aankoopkeuring in Lichtenvoorde controleert een onafhankelijk bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Verstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de status van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Via een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om de koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Met een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €105 en €235.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. De inspecteer berekent ook de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om eventuele gebreken te herstellen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
De bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland is relevant op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verborgen gebreken. Middels deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Dikwijls worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Lichtenvoorde). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een realistisch bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Oost Gelre maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de staat van het woonobject. Potentiële acute situaties komen meteen aan het licht. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie