Bouwkundige keuring Winterswijk Miste

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Winterswijk Miste laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Door deze keuring krijg je een idee van de wat er eventueel nog moet gebeuren en inzage in de kosten om het object in goede staat te brengen. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op www.bouwkeuringexpert.nl tref je informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en verstrekken we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Winterswijk Miste.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Winterswijk Miste benadert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals onder andere de sanitaire voorzieningen en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Aan de hand van dit rapport heb jij meer zekerheid over de status van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €300 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Winterswijk Miste uitvoeren

Direct een analyse van de huidige staat van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt gekeken naar o.a. de ventilatie en de technische staat van de CV-installatie. Daarbij heb je dan inzicht in wat de financiële consequenties zijn om de diverse problemen te verbeteren. Tevens krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Winterswijk Miste.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van het gebouw geeft de bouwkundige snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige aspecten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel informatie vinden over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Winterswijk Miste

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten heb je een specialist nodig die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Winterswijk Miste (en de regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige analyseert alles maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. De specialist heeft hiervoor o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Direct na het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met alle bevindingen van de huisbeoordeling komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit stuk staat een lijst met de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage vind je hier een overzicht van de herstelkostenom het woonhuis weer in goede staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €300 en €425. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van meerdere variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is heeft invloed in verband met de reiskosten. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn levertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In het overzicht hieronder bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Winterswijk Miste.

Type woningAantal m2Gemiddelde onkosten
Flatwoning98 m2295 – €320
Rijwoning124 m2€360 – €365
Kopwoning142 m2€420 – €450
Twee onder één kap151 m2€460 – €500
Vrijstaand181 m2€520 – €555
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Winterswijk Miste die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Winterswijk Woold, Winterswijk Kotten, Winterswijk Ratum, Winterswijk Huppel en Winterswijk Meddo.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-winterswijk-miste-7109

Kiezen voor een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Via een aankoopkeuring in Winterswijk Miste bekijkt een onpartijdige ingenieur het gebouw. Ideaal, want zo weet je precies wat de conditie van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper is het wettelijk je plicht de koper te informeren over de staat van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Via een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €125 en €190.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld in situaties wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Ook wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Winterswijk Miste). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak komt het bod niet uit de lucht vallen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Winterswijk wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande onderhoudstoestand van de woning. Potentiële acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie