Bouwkundige keuring Valthermond

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Valthermond laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Daarmee zal je veel inzicht krijgen over de de kwaliteit van de woning en kom je achter de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met deze informatie is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op dit informatieplatform kan je aan de slag met uitgebreide info over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en bekijk je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Valthermond.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Valthermond benadert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijv. de gevel en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op die manier krijg je een idee van de de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €270 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Valthermond inplannen

Direct een analyse van de technische kwaliteit een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Na deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. De inspecteur bekijkt o.a. het stucwerk en en de staat van de CV-ketel. Zo kom je er achter welke kosten er bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Eveneens krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Valthermond.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de bezichtiging van het huis geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons portaal lees je ook handige uitleg over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Valthermond

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten moet je een deskundige zoeken die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij een aantal architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Valthermond (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de makelaar loop je alles in het huis na. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en richt dus nooit schade aan. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  In aansluiting op de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Gebaseerd op de huisbeoordeling komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit rapport staat een lijst met de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Daarnaast krijg je ook inzage in een kostenindicatie om de woning in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €275 en €430. De totale prijs is gebaseerd op verschillende variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Neem zaken in overweging zoals levertermijn, de volledigheid van het rapport en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In de bijgaande tabel verstrekken we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Valthermond.

Soort woningWoonoppervlakGeschatte kosten
Bovenwoning99 m2€275 – €320
Rijwoning112 m2€360 – €385
Hoekwoning138 m2€400 – €435
Geschakelde woning166 m2€455 – €495
Landhuis183 m2€510 – €535
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de prijsverwachting, de levertijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder bekijk je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Valthermond die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Exloo, Odoornerveen, Odoorn, Valthe en Klijndijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-valthermond-7876

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Valthermond checkt een objectieve partij het huis. Ideaal, zo weet je snel meer over wat de staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis is het verplicht om de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door middel van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en weet veel van regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven schatten we in tussen €110 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De inspecteer berekent ook de noodzakelijke investeringen om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt doorgaans ter sprake wanneer je een woning op het oog hebt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Middels deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Meestal worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Valthermond). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Borger-Odoorn maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over onderhoudstoestand van de woning. Eventuele problemen worden direct aangewezen en besproken. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelheid.

Plaats een reactie