Bouwkundige keuring Winterswijk Henxel

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Winterswijk Henxel laten uitvoeren is een verstandige keuze. Hiermee krijg je inzicht in de de onderhoudssituatieen kom je achter de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze pagina bieden wij uitgebreide informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en vind je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Winterswijk Henxel.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Winterswijk Henxel benadert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. het schilderwerk en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je inzicht in de de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is een keuring soms verplicht.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €325 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Winterswijk Henxel laten uitvoeren

Op korte termijn een analyse van de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Je kunt denken aan de plafonds en en hoe het met de isolatie gesteld is. Tevens weet je welke kosten er gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Winterswijk Henxel.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kies dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwadviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige punten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker vind je ook meer uitleg over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Winterswijk Henxel

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te starten moet je contact zoeken met een expert die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Winterswijk Henxel (regio).

 2. De keuring van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of eventueel de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert loopt alles na maar verplaatst niets en schroeft ook niks open. De expert gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na de keuring meldt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de inspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast vind je daar een kostenindicatie om het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren tussen de €290 en €420. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van verschillende punten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Ook zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Belangrijke punten zijn wachttijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In het overzicht hieronder delen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Winterswijk Henxel.

Type huis OppervlakteGemiddelde onkosten
Appartementje84 m2280 – €320
Rijwoning104 m2€360 – €385
Hoekpand145 m2€425 – €435
Twee onder één kap153 m2€475 – €500
Vrijstaand175 m2€530 – €535
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vind geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: een inschatting van de kosten, levertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel tref je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Winterswijk Henxel die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Winterswijk Miste, Winterswijk Woold, Winterswijk Kotten, Winterswijk Ratum en Winterswijk Huppel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-winterswijk-henxel-7113

Aankoopkeuring uit laten voeren

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met een aankoopkeuring in Winterswijk Henxel onderzoekt een onafhankelijk deskundige het woonobject. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de gesteldheid van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkopende partij heb je de plicht om de potentiële koper van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig ingenieur loopt de hele woning door (opleverpunten) en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €130 en €250.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. Je krijgt nadere toelichting over de minimale investeringen om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Eveneens worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Winterswijk Henxel). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een passend bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Winterswijk wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de gebreken van de woning. Mogelijke acute situaties worden meteen aangestipt. De specialist geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage kosten en de snelle levertijd.

Plaats een reactie