Bouwkundige keuring Oirlo

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Oirlo inplannen is zeker iets om te overwegen. Door middel van deze analyse krijg je een concreet beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je duidelijkheid over de kosten om de gebreken op te lossen. Met die kennis creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op onze bouwkeuring-vergelijker bekijk je uitgebreide informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en check je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Oirlo.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Oirlo checkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals het dak, dakpannen en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie krijg je een goed beeld van de de status van de woning die je op het oog hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €295 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oirlo laten uitvoeren

Op korte termijn een analyse van de algehele staat van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Je kunt denken aan de algehele kavel en en de staat van de isolatie. Zo achterhaal je welke kosten er bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je meer inzicht in welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Oirlo.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Ten tijde van de controle van de woning geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op deze website tref je ook praktische informatie over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Oirlo

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst neem je contact op met een expert die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Oirlo (regio).

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en / of de aan- of verkoopmakelaar loop je hele woning door. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niets en hakt niks open. De expert heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van het onderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook vind je daar een indicatie van de kosten om het woonobject bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €315 en €385. Het prijskaartje bestaat uit verschillendefactoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Eveneens zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed de levertijd, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Oirlo.

WoonobjectGrootteGemiddelde prijzen
Appartementje93 m2285 – €315
Rijwoning104 m2€335 – €390
Kopwoning129 m2€425 – €450
Twee onder één kap154 m2€465 – €485
Villa197 m2€520 – €535
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de prijzen, wachttijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna overhandigen we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oirlo die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Meijel, Griendtsveen, De Rips, Milheeze en Bakel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oirlo-5808

Aankoopkeuring voor een woonobject

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door middel van een aankoopkeuring in Oirlo bekijkt een objectieve bouwkundig ingenieur het verblijf. Ideaal, want zo weet je precies wat de conditie van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een huis dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan geef je de kopende partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkopende partij is het wettelijk je plicht de koper gedegen te informeren inzake de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig specialist gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kan je alles vertellen over het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €120 en €195.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de benodigde kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt doorgaans ter sprake wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Ook worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Oirlo). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Venray loop je door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke acute situaties worden direct benoemd. Deze inspecteur noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie