Bouwkundige keuring Echtenerbrug

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Echtenerbrug regelen is dan vaak geen gek idee. Daarmee krijg je een goed beeld van de eventuele gebreken en problemen en inzage in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. Via bouwkeuringexpert.nl bieden wij informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en verschaffen we een schema met bouwkundig adviseurs in Echtenerbrug.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Echtenerbrug checkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals onder andere het stucwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle documentatie en analyses incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer duidelijkheid over de status van de woning waar je interesse in hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €280 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Echtenerbrug afspreken

Behoefte aan inzicht in de staat en de waarde van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Dankzij deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Denk aan het schilderwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken. Zo krijg je een overzicht van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je meer zekerheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Bedrijven zoals een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Echtenerbrug.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op deze website lees je ook handige informatie over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Echtenerbrug

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen heb je een expert nodig die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan meerdere architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Echtenerbrug en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwexpert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doorspreken

  Meteen na de inspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de wooninspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook vind je daar een overzicht met de kosten om het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €295 en €375. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van allerlei factoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar de levertijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in het totale tarief. In de bijgaande tabel vind je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Echtenerbrug.

Soort woningOppervlakteGemiddelde kosten
Flatwoning99 m2290 – €320
Rijwoning124 m2€335 – €380
Kopwoning142 m2€415 – €430
Geschakelde woning173 m2€460 – €500
Herenhuis179 m2€515 – €545
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de tarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Echtenerbrug die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Bantega, Echten, Oosterzee, Follega en Eesterga.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-echtenerbrug-8539

Aankoopkeuring voor een woonobject

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Echtenerbrug checkt een onafhankelijk expert het gebouw. Een uitkomst, zo krijg je inhoudelijke info over wat de staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring betekent: een gedegen review van een woning die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Middels een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Het bouwkundig adviesbureau loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kan je alles vertellen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €125 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de noodzakelijke investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld wanneer je een woning op het oog hebt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Ook worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Echtenerbrug). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente De Fryske Marren loop je hele woning door. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de staat van het huis. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De expert biedt ook een kostenoverzicht voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie