Bouwkundige keuring Klein Zundert

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Klein Zundert inplannen is heel erg verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een helder beeld van de staat van de woning en inzage in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met deze informatie sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze pagina tref je uitgebreide info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en bekijk je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Klein Zundert.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Klein Zundert benadert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld de vloeren en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Zo krijg je volledige duidelijkheid over de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €315 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Klein Zundert afspreken

Heel snel een inspectie van de technische kwaliteit een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de plafonds en en of er sprake is van lekkages. Daarbij wordt het overzichtelijk wat de financiële consequenties zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Daarbij krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwadviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Klein Zundert.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundige gelijk mondeling zijn bevindingen door aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform lees je ook handige uitleg over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Klein Zundert

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je een specialist hebben die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Klein Zundert en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. De inspecteur kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afloop van de wooninspectie beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van het onderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Als bijlage krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om de woning bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €320 en €420. Het kostenplaatje hangt af van allerlei onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in de totaalprijs. In de tabel hieronder delen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Klein Zundert.

Type huis GrootteGeschatte tarieven
Bovenwoning87 m2290 – €310
Rijwoning113 m2€360 – €380
Hoekpand133 m2€410 – €445
Twee onder één kap154 m2€455 – €490
Landhuis183 m2€510 – €545
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, de levertijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder bekijk je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Klein Zundert die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Chaam, Bavel, Ulvenhout, Strijbeek en Galder.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-klein-zundert-4882

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met een aankoopkeuring in Klein Zundert bekijkt een objectieve ingenieur het woonhuis. Belangrijk, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de status van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door middel van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkopende partij is het wettelijk je plicht de aspirant koper te informeren over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €99 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens de noodzakelijke investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt doorgaans ter sprake zodra jij interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verborgen gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Mede worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Klein Zundert). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Zundert doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie