Bouwkundige keuring Ooststellingwerf

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Ooststellingwerf regelen is zeker iets om te overwegen. Door deze keuring krijg je op hoofdlijnen een beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je duidelijkheid over de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op basis daarvan kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op onze bouwkeuring-vergelijker verzamelen wij actuele informatie over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en bekijk je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Ooststellingwerf.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Ooststellingwerf analyseert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. het dak, dakpannen en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie krijg je een idee van de de toestand van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €300 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ooststellingwerf laten uitvoeren

Heel snel een inspectie van de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Dankzij deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het stucwerk en en de staat van eventuele schuren en garages. Zo kom je er achter welke kosten noodzakelijk zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Eveneens krijg je meer zekerheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Ooststellingwerf.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doornemen van het appartement geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal vind je ook meer uitleg over Opleveringskeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Ooststellingwerf

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je contact zoeken met een expert die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit allerlei architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Ooststellingwerf (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar & wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist analyseert alles maar laat alles netjes op de plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Hij of zij gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na afronding van het onderzoek omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de huis-analyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Daarin is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarnaast vind je hier een kostenberekening om het verblijf weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €325 en €385. De totale prijs bestaat uit verschillende aspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio beïnvloedt de prijs in verband met de reiskosten. Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de definitieve prijs. In de bijgaande tabel vind je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Ooststellingwerf.

WoonobjectGrootteGemiddelde prijzen
Appartement97 m2290 – €325
Rijtjeshuis106 m2€360 – €370
Hoekhuis129 m2€405 – €445
Twee onder één kap159 m2€475 – €480
Landhuis192 m2€510 – €555
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: een inschatting van de kosten, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ooststellingwerf die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Weststellingwerf, Steenwijkerland, Urk, Noordoostpolder en Kampen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ooststellingwerf-8434

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Dankzij een aankoopkeuring in Ooststellingwerf bekijkt een objectieve expert de woning. Ideaal, zo weet je snel meer over wat de conditie van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis dat jij wil verhuren. Hiermee geef je de andere partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de taak om de aspirant koper op de hoogte te brengen van de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig expert gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kan je alles vertellen over het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €125 en €195.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Je krijgt nadere toelichting over de herstelkosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe laat je meestal uitvoeren wanneer je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op achterstallig onderhoud. Door gebruik te maken van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Eveneens worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Ooststellingwerf). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Ooststellingwerf loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de bouwkundige staat van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

 • Bouwkundige keuring Appelscha
 • Bouwkundige keuring Oldeberkoop
 • Bouwkundige keuring Nijeberkoop
 • Bouwkundige keuring Makkinga
 • Bouwkundige keuring Elsloo
 • Bouwkundige keuring Langedijke
 • Bouwkundige keuring Ravenswoud
 • Bouwkundige keuring Fochteloo
 • Bouwkundige keuring Oosterwolde
 • Bouwkundige keuring Haule
 • Bouwkundige keuring Haulerwijk
 • Bouwkundige keuring Waskemeer
 • Bouwkundige keuring Donkerbroek
 • Plaats een reactie