Bouwkundige keuring Oldehove

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Oldehove regelen is zeker iets om te overwegen. Middels deze inspectie krijg je een concreet beeld van de de gebreken van een woning en ontvang je een inschatting van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Door deze inzichten is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op dit informatieplatform lees je meer praktische info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de onkosten en bekijk je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Oldehove.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Oldehove analyseert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld het schilderwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie zal je veel inzicht krijgen van de de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €315 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oldehove uitvoeren

Wil je snel een analyse van de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Aan de hand van deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het voegwerk en en de staat van eventuele schuren en garages. Daarbij kom je er ook achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Daarbij krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwkundig ingenieur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Oldehove.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het gebouw geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting van alle bouwkundige aspecten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Combineer het dan met een taxatierapport en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op deze website lees je ook handige gegevens over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Oldehove

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten moet je contact zoeken met een expert die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Oldehove en omgeving.

 2. Woninginspectie

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij loop je hele woning door. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst niets en maakt geen schade. De specialist kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Direct na het onderzoek deelt de bouwkundige zijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Middels de woninganalyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Daarin staat een lijst met de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Als bijlage bekijk je hier een kostenindicatie om het huis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €330 en €480. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van diverse variabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Bovendien zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de oplevertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder verstrekken we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Oldehove.

Soort huisWoonoppervlakPrijsindicatie
Appartement75 m2285 – €310
Rijtjeshuis124 m2€355 – €385
Hoekpand140 m2€420 – €450
2-onder-1 kap162 m2€450 – €485
Vrijstaand193 m2€525 – €535
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de prijzen, de levertijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de tabel hieronder bieden wij de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oldehove die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Den Ham, Kommerzijl, Gerkesklooster, Stroobos en Lutjegast.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oldehove-9883

Plan direct online een aankoopkeuring in

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Via een aankoopkeuring in Oldehove checkt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het huis. Een aanrader, zo weet je snel meer over wat de gesteldheid van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een woning dat je in de verkoop wil doen. Op deze manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om de koper op de hoogte te brengen van de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en is op de hoogte van het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €105 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens de herstelkosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt geadviseerd zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Door middel van deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Ook worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Oldehove). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Westerkwartier wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de staat van het woonobject. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De expert weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage kosten en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie