Bouwkundige keuring Meliskerke

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Meliskerke regelen kan veel meerwaarde bieden. Met behulp van de inspecteur krijg je een idee van de technische kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de herstelkosten op korte- en lange termijn. Daarmee kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. In onze uitgebreide documentatie verzamelen wij praktische info over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en doorzoek je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Meliskerke.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Meliskerke benadert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld de dakbedekking en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op die manier krijg je een beeld van de de huidige staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €280 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Meliskerke plannen

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de algehele staat van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Aan de hand van deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. de gevel en en de staat van de isolatie. Ook krijg je een indicatie van welke kosten noodzakelijk zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig ingenieur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Meliskerke.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van het appartement geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Kies dan ook voor een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op deze website bekijk je ook nuttige gegevens over Opleveringskeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Meliskerke

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je contact zoeken met een expert die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn uiteenlopende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Meliskerke (regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij & makelaar van de verkopende partij loop je alles in het huis na. De deskundige checkt alles maar verplaatst geen huisraad en er worden geen betimmeringen verwijderd. De inspecteur kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na afloop van de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met de gegevens van de inspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit document vind je een overzicht van de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een schatting van de onkosten om het woonobject weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren rond de €270 en €425. De totale prijs hangt af van diverse punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar levertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In het overzicht hieronder vind je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Meliskerke.

Soort huisWoonoppervlakPrijsindicatie
Bovenwoning88 m2€300 – €325
Tussenwoning110 m2€345 – €380
Hoekwoning142 m2€415 – €450
Twee onder één kap171 m2€460 – €505
Vrijstaand194 m2€510 – €550
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kosten, levertijd van het rapport, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel bieden wij contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Meliskerke die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Grijpskerke, Aagtekerke, Westkapelle, Domburg en Oostkapelle.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-meliskerke-4365

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een mooie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door middel van een aankoopkeuring in Meliskerke bekijkt een onpartijdige ingenieur het gebouw. Ideaal, zo krijg je goed inzicht in wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een inspectie van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Op die manier geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om de mogelijke koper goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig expert loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €105 en €210.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de kosten voor herstelwerk om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland is relevant op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verborgen gebreken. Middels deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Tevens worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Meliskerke). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Veere maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de staat van het woonobject. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie