Bouwkundige keuring Haule

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Haule regelen is dan vaak geen gek idee. Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Daarmee creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met alle benodigde informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en vind je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Haule.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Haule onderzoek het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijv. het metselwerk en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten heb jij meer zekerheid over de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €280 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Haule plannen

Behoefte aan een indicatie van de huidige staat van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Denk aan de puien en kozijnen en of er sprake is van vocht in de woning. Dan heb je dan inzicht in welke investeringen nodig zijn om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de woning komt inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Haule.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende uitleg over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Haule

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten moet je een deskundige zoeken die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan uiteenlopende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Haule (regio).

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De deskundige loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. Hij of zij kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doorspreken

  In aansluiting op de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met behulp van de keuring wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Daarin staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast krijg je ook inzage in een overzicht van de herstelkostenom het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Laat dit dan opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2023 liggen tussen de €280 en €385. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van verschillendeonderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook de regio is van belang in verband met de reiskosten. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de oplevertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In het overzicht hieronder vind je samengevat de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Haule.

WoonobjectOppervlakteGemiddelde kosten
Bovenwoning84 m2295 – €315
Tussenwoning116 m2€350 – €385
Hoekpand149 m2€420 – €450
Geschakelde woning163 m2€465 – €500
Herenhuis180 m2€520 – €545
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind geschikte bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijzen, levertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Haule die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Oosterwolde, Fochteloo, Ravenswoud, Langedijke en Elsloo.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-haule-8432

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Via een aankoopkeuring in Haule bekijkt een onpartijdige expert het woonobject. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier verstrek je de benodigde info over de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningbezitter is het verplicht om de potentiële koper goed in te lichten overde staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Via een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig adviseur check alle opleverpunten en kent de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €120 en €250.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De deskundige geeft ook een indicatie van de herstelkosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe is relevant als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen achterstallig onderhoud. D.m.v. een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Eveneens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Haule). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak kan je een marktconform bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Ooststellingwerf wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De deskundige weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelheid.

Plaats een reactie