Bouwkundige keuring Bergambacht

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Bergambacht laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Met behulp van de inspecteur krijg je een idee van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je meer inzicht in de kosten om het object in goede staat te brengen. Met deze informatie sta je sterker in prijsonderhandelingen. Door gebruik te maken van deze site bieden wij praktische info over de verschillende keuringen, de kosten en doorzoek je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Bergambacht.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Bergambacht controleert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijv. het dak, dakpannen en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer duidelijkheid over de conditie van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €305 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bergambacht inplannen

Heel snel inzicht in de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Denk aan de kozijnen, het schilderwerk en de toepassingen van isolatie. Tevens kom je er achter welke kosten noodzakelijk zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Onder andere een bouwkundig expert, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Bergambacht.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de bezichtiging van het woonhuis geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan dan ook meteen een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform lees je ook handige uitleg over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Bergambacht

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Ten eerste heb je een specialist nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Bergambacht en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De inspecteur onderzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft ook niks open. De specialist gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afronding van de keuring deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Aan de hand van het woningonderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In deze documentatie staat de conclusie van de staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Ook vind je hier een overzicht met de kosten om het gebouw weer in goede staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €335 en €445. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van diverse factoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning speelt een rol (met het oog op reiskosten). Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op de oplevertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In de onderstaande tabel berekenen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Bergambacht.

WoonobjectOppervlakteGemiddelde kosten
Flatwoning92 m2300 – €305
Rijtjeshuis103 m2€340 – €380
Hoekhuis143 m2€405 – €450
Geschakelde woning160 m2€475 – €490
Villa197 m2€505 – €545
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk erkende bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, levertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel bekijk je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bergambacht die je mogelijk kunnen helpen met een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Vlist, Haastrecht, Gouderak, Berkenwoude en Stolwijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bergambacht-2861

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. D.m.v. een aankoopkeuring in Bergambacht onderzoekt een onafhankelijk deskundige het verblijf. Een uitkomst, zo weet je snel meer over wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring is een uitgebreide check van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Op die manier verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de koper te informeren over de staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €110 en €190.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De deskundige geeft ook een indicatie van de minimale investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt geadviseerd als je een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Evenzeer worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Bergambacht). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Krimpenerwaard wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot de gebreken van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie