Bouwkundige keuring Haulerwijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Haulerwijk inplannen is een verstandige keuze. Hiermee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je een indicatie van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Daarmee kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze pagina tref je informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Haulerwijk.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Haulerwijk benadert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. de kruipruimte en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je inzicht in de de gesteldheid van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €300 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Haulerwijk plannen

Wil jij meteen duidelijkheid over de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de vloeren en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Ook wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt dienen te worden om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviesbureau, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Haulerwijk.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kies dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel gegevens vinden over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Haulerwijk

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste neem je contact op met een deskundige die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Haulerwijk (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij & wellicht een makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De expert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen huisraad en breekt of hakt niks open. De expert gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afronding van de keuring vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met behulp van de inspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In het verslag is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook staat in het document een lijst met kosten die nodig zijn om de woonruimte te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €320 en €430. De totaalprijs wordt bepaald door een aantal facetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de regio heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar levertermijn, de volledigheid van het rapport en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In het overzicht hieronder vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Haulerwijk.

WoonobjectWoonoppervlakGeschatte prijs
Appartement85 m2285 – €325
Tussenwoning121 m2€335 – €370
Hoekwoning146 m2€420 – €450
Geschakelde woning170 m2€460 – €500
Herenhuis183 m2€520 – €545
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van het rapport, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Haulerwijk die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Haule, Oosterwolde, Fochteloo, Ravenswoud en Langedijke.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-haulerwijk-8433

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. D.m.v. een aankoopkeuring in Haulerwijk checkt een objectieve ingenieur het woonobject. Handig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Waarom een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een professionele en erkende analyse een woonobject die binnenkort op de markt komt. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht kopers van informatie te voorzien over de staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Via een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en kan je alles vertellen over regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €130 en €195.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Het rapport beschrijft een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt geadviseerd in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben achterstallig onderhoud. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Eveneens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Haulerwijk). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Ooststellingwerf doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande onderhoudstoestand van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelheid.

Plaats een reactie