Bouwkundige keuring Waskemeer

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Waskemeer regelen is heel erg verstandig. Hiermee krijg je een idee van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je meer inzicht in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met die kennis sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze pagina kan je aan de slag met praktische info over de verschillende keuringen, de prijzen en tref je een schema met bouwkundig adviseurs in Waskemeer.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Waskemeer benadert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van de kozijnen en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse heb je een duidelijk beeld van de toestand van de woning waar je interesse in hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is een keuring soms verplicht.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €340 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Waskemeer regelen

Wil jij meteen een indicatie van de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. De inspecteur bekijkt o.a. het stucwerk en of er houtrot is. Zo krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt dienen te worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt terecht bij een bouwinspecteur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Waskemeer.

Besparen op een bouwkeuring in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Tijdens het onderzoek van het gebouw geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting van de bouwkundige problemen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een taxatierapport en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Via onze vergelijker vind je ook meer gegevens over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Waskemeer

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je een expert hebben die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij meerdere architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Waskemeer (en de nabije regio).

 2. Woninginspectie

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De inspecteur bekijkt alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft ook niks open. De specialist gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Na het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit stuk tref je een samenvatting van de waarnemingen en eventuele gebreken. Bovendien krijg je ook inzage in een indicatie van de kosten om het object te herstellen en/of renoveren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €280 en €435. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van diverse onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In de onderstaande tabel bieden wij een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Waskemeer.

Type huis Aantal m2Gemiddelde onkosten
Appartement97 m2285 – €325
Rijtjeshuis103 m2€360 – €380
Hoekpand142 m2€410 – €450
2-onder-1 kap175 m2€465 – €480
Villa185 m2€515 – €555
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsverwachting, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Waskemeer die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Haulerwijk, Haule, Oosterwolde, Fochteloo en Ravenswoud.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-waskemeer-8434

Wat is een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Via een aankoopkeuring in Waskemeer onderzoekt een neutrale specialist het woonobject. Verstandig, want op deze manier weet je exact wat de staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide check van een huis dat jij wil verhuren. Hiermee verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de kopende partij van informatie te voorzien over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Middels een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig specialist loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet precies hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Kosten variëren tussen de €99 en €210.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De deskundige geeft ook een indicatie van de herstelkosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt geadviseerd als je een ander huis gaat aanschaffen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Eveneens worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Waskemeer). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak komt het bod niet uit de lucht vallen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Ooststellingwerf wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De deskundige weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelheid.

Plaats een reactie