Bouwkundige keuring Bennebroek

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Bennebroek inplannen is dan vaak geen gek idee. Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je duidelijkheid over de herstelkosten op korte- en lange termijn. Daarmee worden de onderhandelingen transparanter. In onze uitgebreide documentatie lees je meer nuttige info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en verschaffen we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Bennebroek.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Bennebroek onderzoek het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de staat van de staat van ramen, deuren en kozijnen en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten heb je een duidelijk beeld van de huidige staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €330 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bennebroek inplannen

Heel snel een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de plafonds en of er sprake is van vocht in de woning. Zo kom je er ook achter welke kosten er bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Denk aan een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Bennebroek.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Probeer dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Tijdens het onderzoek van de woning geeft de bouwkundig ingenieur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform bekijk je ook nuttige gegevens over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Bennebroek

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te beginnen moet je een expert hebben die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn allerlei architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Bennebroek (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en / of wellicht een makelaar loop je hele woning door. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. Deze persoon beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de huis-analyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Daarbij vind je hier een overzicht met de kosten om de woning te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €330 en €395. Het prijskaartje is afhankelijk van meerdere onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed de snelheid, de volledigheid van het rapport en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In de vergelijker hieronder vind je samengevat de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Bennebroek.

Type woningWoonoppervlakGeschatte kosten
Flatwoning98 m2275 – €325
Rijwoning111 m2€345 – €390
Hoekwoning143 m2€410 – €430
2-onder-1 kap155 m2€455 – €505
Landhuis195 m2€510 – €555
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport april 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bennebroek die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Bentveld, Vogelenzang, Aerdenhout, Santpoort-Zuid en Santpoort-Noord.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bennebroek-2121

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Bennebroek bekijkt een neutrale partij het woonobject. Handig, want zo weet je precies wat de gesteldheid van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een pand die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om de mogelijke koper gedegen te informeren inzake onderhoudstoestand van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en weet hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €110 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De inspecteer berekent ook de noodzakelijke investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt doorgaans ter sprake in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op onderhoud problematiek. D.m.v. een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Ook wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Bennebroek). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Bloemendaal bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie