Bouwkundige keuring Nieuwehorne

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Nieuwehorne laten doen is zeker iets om te overwegen. Door deze keuring zal je veel inzicht krijgen over de wat er eventueel nog moet gebeuren en inzage in de kosten om het object in goede staat te brengen. Op basis daarvan is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze pagina bekijk je actuele informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en bieden we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Nieuwehorne.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Nieuwehorne inspecteert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de algehele kavel en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo krijg je inzicht in de de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €275 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nieuwehorne afspreken

Direct inzicht in de algehele staat van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het dak, dakpannen of er sprake is van vocht in de woning. Ook krijg je een overzicht van welke kosten noodzakelijk zijn om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Bedrijven zoals een bouwkundig ingenieur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Nieuwehorne.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Laat je informeren over een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwadviseur een mondelinge toelichting van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform lees je ook handige informatie over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Nieuwehorne

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste heb je een deskundige nodig die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij allerlei architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Nieuwehorne (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de makelaar loop je hele woning door. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles op z’n plek staan en hakt niks open. Hij of zij gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Aan de hand van de wooninspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk staat de conclusie van de staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Bovendien vind je hier een indicatie van de kosten om het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €340 en €410. De totaalprijs is gebaseerd op meerdere punten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Let vooral op de snelheid, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In de tabel hieronder vergelijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Nieuwehorne.

WoonobjectAantal m2Prijsberekening
Etagewoning86 m2275 – €305
Tussenwoning110 m2€355 – €390
Hoekwoning146 m2€415 – €450
2-onder-1 kap161 m2€460 – €505
Vrijstaand199 m2€525 – €540
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk geschikte bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsindicatie, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nieuwehorne die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Oudehorne, Hoornsterzwaag, Jubbega, Hemrik en Lippenhuizen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nieuwehorne-8414

Advies over de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door middel van een aankoopkeuring in Nieuwehorne bekijkt een onpartijdige partij de woning. Ideaal, zo weet je snel meer over wat de staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een woning dat je in de verkoop wil doen. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de potentiële koper te informeren over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Via een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Een bouwkundige controleert alle opleverpunten en weet veel van het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €120 en €195.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. Het rapport beschrijft de kosten die gemaakt moeten worden om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je een bod doet (via een makelaar in Nieuwehorne). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Heerenveen loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de staat van het huis. Eventuele problemen worden direct aangegeven. De ingenieur kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage kosten en de snelle levertijd.

Plaats een reactie