Bouwkundige keuring De Rips

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in De Rips uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Daarmee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om het object in goede staat te brengen. Op die manier creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Door gebruik te maken van deze site lees je meer uitgebreide info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en bekijk je en tabel met bouwkundig adviseurs in De Rips.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in De Rips checkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de riolering en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie weet je alles over de huidige staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €300 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in De Rips inplannen

Direct meer info over de staat en de waarde van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Na deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de riolering en en of er asbest aanwezig is. Daarbij achterhaal je wat de financiële consequenties zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt terecht bij een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in De Rips.

Een extra voordelige bouwkeuring in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwkundig expert mondeling een toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een complete taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal lees je ook handige informatie over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in De Rips

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten moet je een specialist zoeken die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in De Rips en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de aan- of verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen inboedel en schroeft ook niks open. Hij of zij beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies bespreken

  Na de woninganalyse omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit document tref je een samenvatting van de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Ook bekijk je hier een overzicht van de herstelkostenom het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren rond de €290 en €470. De totale prijs is gebaseerd op verschillende variabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Bovendien zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar levertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in de pakketprijs. In het onderstaand overzicht vergelijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in De Rips.

Type huis WoonoppervlakPrijsindicatie
Appartementje83 m2275 – €305
Tussenwoning116 m2€350 – €365
Hoekhuis149 m2€415 – €435
Geschakelde woning170 m2€460 – €500
Herenhuis181 m2€530 – €545
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijzen, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de tabel hieronder bieden wij de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in De Rips die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Milheeze, Bakel, Helenaveen, Neerkant en Liessel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-de-rips-5764

Waarom een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in De Rips bekijkt een onpartijdige expert het verblijf. Ideaal, zo krijg je goed inzicht in wat de conditie van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring betekent: een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis is het verplicht om de potentiële koper goed in te lichten overde staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €115 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De reden van deze bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. De bouwspecialist calculeert tevens de benodigde kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant is relevant als je een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen verborgen gebreken. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Standaard worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in De Rips). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Gemert-Bakel wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De deskundige weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie