Bouwkundige keuring Ravenswoud

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Ravenswoud inplannen is dan vaak geen gek idee. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de staat van de woning en kom je achter de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website verzamelen wij informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en tref je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Ravenswoud.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Ravenswoud onderzoek de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld de kruipruimte en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de onderhoudsstatus van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €285 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ravenswoud laten uitvoeren

Heb je belang bij een analyse van de staat en de waarde van een woonobject of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de puien en kozijnen en en de staat van de CV-ketel. Dan krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Tevens krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwpartij of taxateur in Ravenswoud.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kies dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge toelichting van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer uitleg over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Ravenswoud

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste neem je contact op met een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit meerdere architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Ravenswoud en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert bekijkt alles maar verplaatst niets en richt dus nooit schade aan. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Na afronding van het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de huis-analyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Daarin staat de conclusie van de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage staat in het document een schatting van de onkosten om het huis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €350 en €460. De totaalprijs is gebaseerd op verschillende facetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook de woonplaats is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk altijd goed naar wachttijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In het onderstaand overzicht vind je overzichtelijk de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Ravenswoud.

Soort huisWoonoppervlakGemiddelde onkosten
Bovenwoning94 m2280 – €310
Rijwoning112 m2€355 – €375
Kopwoning131 m2€420 – €450
Geschakelde woning165 m2€460 – €485
Herenhuis193 m2€515 – €550
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport december 2023.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk goede bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren die je moet afwegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, de levertijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder faciliteren we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ravenswoud die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Langedijke, Elsloo, Makkinga, Nijeberkoop en Oldeberkoop.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ravenswoud-8427

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Ravenswoud bekijkt een objectieve bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Slim, zo krijg je inhoudelijke info over wat de huidige staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Dankzij een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper te voorzien van correctie informatie over de staat van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig specialist loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet precies hoe het zit met het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €120 en €225.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een volledige inspectie van een huis met rapportage. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De deskundige geeft ook een indicatie van de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verschillende gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Steeds vaker worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Ravenswoud). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport kan je een realistisch bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Ooststellingwerf wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Eventuele problemen worden meteen aangestipt. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie