Bouwkundige keuring Berltsum

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Berltsum regelen is dan zeker aan te raden. Met behulp van de inspecteur wordt je een duidelijk beeld verschaft over de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je meer inzicht in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Door deze inzichten creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. In onze uitgebreide documentatie kan je aan de slag met alle benodigde informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en achterhaal je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Berltsum.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Berltsum controleert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld het leidingwerk en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie krijg je een concreet beeld van de de toestand van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €320 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Berltsum regelen

Heb je belang bij een indicatie van de huidige staat van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Aan de hand van deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. de vloeren en en de staat van de isolatie. Zo krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je meer inzicht in onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Berltsum.

Besparen op een bouwkeuring in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Tijdens het onderzoek van de woning geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons portaal lees je ook aanvullende uitleg over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Berltsum

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste moet je contact zoeken met een specialist die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Berltsum (en de regio).

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en/of de verkoopmakelaar loop je hele woning door. De bouwspecialist onderzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en breekt of hakt niks open. Hij of zij beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na de wooninspectie beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Geleid door de huis-analyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage staat in het document een overzicht van de herstelkostenom het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €315 en €405. Het prijskaartje is gebaseerd op verschillende aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn wachttijd, hoe uitgebreid de rapportage is en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In het onderstaand overzicht beschrijven we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Berltsum.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGemiddelde onkosten
Studio76 m2295 – €315
Tussenwoning124 m2€350 – €390
Hoekpand132 m2€405 – €435
2-onder-1 kap151 m2€465 – €480
Villa178 m2€505 – €560
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna vind je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Berltsum die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Ingelum, Slappeterp, Menaam, Dronryp en Marsum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-berltsum-9041

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Berltsum checkt een onpartijdige partij het woonobject. Een uitkomst, zo krijg je goed inzicht in wat de huidige staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een inspectie van een pand dat je in de verkoop wil doen. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningverkoper is het verplicht om de koper goed te informeren aangaande onderhoudstoestand van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwadviseur check alle opleverpunten en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €130 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. Daarbij geeft het inzicht in de noodzakelijke investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Dikwijls worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Berltsum). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport kan je dan een passend bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Waadhoeke loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de staat van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De expert noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie