Bouwkundige keuring Zwammerdam

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Zwammerdam laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Met behulp van de inspecteur zal je veel inzicht krijgen over de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je meer inzicht in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Zo kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Hieronder bekijk je praktische info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en tref je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Zwammerdam.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Zwammerdam checkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de vloerconstructies en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer helderheid over de status van de woning die je wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €310 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zwammerdam afspreken

Heb je belang bij meer info over de huidige staat van je woning of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Dankzij deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de vloerconstructies en of er sprake is van vocht in de woning. Hiermee heb je dan inzicht in welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Tevens krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Zwammerdam.

Een extra voordelige bouwkeuring in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Overweeg dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal vind je ook meer gegevens over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Zwammerdam

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je een specialist hebben die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij allerlei architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Zwammerdam en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de aan- of verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De deskundige doorzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en breekt of hakt niks open. Hij of zij kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Na de keuring beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de inspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit document lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage vind je daar een indicatie van de kosten om het woonhuis te herstellen en/of renoveren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen tussen de €330 en €415. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op verschillendeaspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Zaken waar je op moet letten zijn levertijd van het rapport, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder beschrijven we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Zwammerdam.

Soort huisGrootteGemiddelde kosten
Appartement89 m2275 – €315
Rijwoning109 m2€345 – €375
Hoekwoning139 m2€410 – €440
Twee onder één kap165 m2€475 – €490
Vrijstaand175 m2€515 – €545
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsindicatie, de oplevertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Zwammerdam die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Rijnsaterwoude, Ter Aar, Aarlanderveen, Nieuwveen en Zevenhoven.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zwammerdam-2471

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door middel van een aankoopkeuring in Zwammerdam checkt een objectieve bouwkundig ingenieur het verblijf. Handig, want zo weet je precies wat de staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningverkoper heb je de plicht om de kopende partij van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert check alle opleverpunten en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Kosten variëren tussen de €99 en €225.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland laat je meestal uitvoeren in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Steeds vaker worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Zwammerdam). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Alphen aan den Rijn doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de staat van het woonobject. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct benoemd. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie