Bouwkundige keuring Opmeer

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Opmeer laten doen is een verstandige keuze. Middels deze inspectie krijg je een helder beeld van de de gebreken van een woning en kom je achter de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met die kennis sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze website tref je actuele informatie over de verschillende keuringen, de onkosten en verschaffen we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Opmeer.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Opmeer checkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. de dakbedekking en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Met deze documenten heb jij meer zekerheid over de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €325 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Opmeer laten uitvoeren

Wil je snel inzicht in de huidige staat van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Denk aan de groepenkasten en of er sprake is van vocht in de woning. Ook heb je dan inzicht in welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Opmeer.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van het object geeft de bouwkundig adviseur snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige uitleg over Aankoopkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Opmeer

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten heb je een deskundige nodig die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Opmeer en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de makelaar loop je hele woning door. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen meubels en schroeft ook niks open. De inspecteur beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doornemen

  Meteen na de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met alle bevindingen van het woningonderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit document lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast staat in het document een kostenindicatie om het gebouw te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €280 en €445. De totaalprijs wordt bepaald door allerlei factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Overweeg factoren zoals de levertijd, de instrumenten die de expert gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In de bijgaande tabel vind je samengevat de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Opmeer.

Soort woningOppervlakteGeschatte kosten
Etagewoning93 m2290 – €320
Rijwoning113 m2€350 – €375
Hoekwoning126 m2€410 – €435
2-onder-1 kap166 m2€455 – €480
Landhuis197 m2€520 – €540
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: een inschatting van de kosten, de levertijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel faciliteren we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Opmeer die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Heerhugowaard, Drechterland, Hoorn, Medemblik en Koggenland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-opmeer-1716

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Opmeer bekijkt een neutrale bouwkundig ingenieur het woonhuis. Handig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de gesteldheid van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring houdt in: een gedegen review van een huis dat je wilt verkopen. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door middel van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Het bouwkundig adviesbureau check alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €100 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een volledige inspectie van een huis met rapportage. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De deskundige geeft ook een indicatie van de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt doorgaans ter sprake wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Doorgaans wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Opmeer). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een realistisch bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Opmeer wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de gebreken van de woning. Mogelijke acute situaties komen meteen aan het licht. De deskundige noemt ook een prijsindicatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelheid.

 • Bouwkundige keuring Spanbroek
 • Bouwkundige keuring Hoogwoud
 • Bouwkundige keuring Aartswoud
 • Bouwkundige keuring De Weere
 • Plaats een reactie