Bouwkundige keuring Abbekerk

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Abbekerk uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Daarmee krijg je een beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je een indicatie van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Daarmee heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op onze vergelijkingssite bekijk je nuttige info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en bekijk je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Abbekerk.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Abbekerk bekijkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld de ventilatie en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier weet je alles over de huidige staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €295 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Abbekerk inplannen

Direct een inspectie van de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Na deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Je kunt denken aan de meterkast en en of er asbest aanwezig is. Tevens krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Eveneens krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat langskomt om deze keuring te doen. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundige, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Abbekerk.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doornemen van de woning geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform vind je ook meer uitleg over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Abbekerk

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten moet je een specialist hebben die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit een aantal architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Abbekerk (regio).

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper & de verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De expert checkt alles maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. Hij of zij beschikt doorgaans over een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  In aansluiting op de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de inspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook bekijk je hier een schatting van de onkosten om het object weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €330 en €445. De totaalprijs bestaat uit allerlei onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de regio heeft invloed vanwege de reiskosten. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Overweeg factoren zoals wachttijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In de onderstaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Abbekerk.

Soort huisAantal m2Geschatte tarieven
Etagewoning75 m2€295 – €315
Rijtjeshuis118 m2€350 – €390
Hoekhuis139 m2€400 – €450
2-onder-1 kap175 m2€465 – €500
Villa175 m2€525 – €540
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vraag prijzen op bij erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, de oplevertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder overhandigen we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Abbekerk die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Sijbekarspel, Benningbroek, Zuidermeer, De Goorn en Berkhout.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-abbekerk-1657

Wat is een aankoopkeuring?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Abbekerk analyseert een onafhankelijk expert het woonhuis. Niet onverstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de gesteldheid van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een gedegen review van een pand dat je in de verkoop wil doen. Daarmee geef je de kopende partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper van informatie te voorzien over de staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Via een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en weet veel van regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €130 en €220.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De deskundige geeft ook een indicatie van de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland laat je meestal uitvoeren op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Steeds vaker wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Abbekerk). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Medemblik wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de staat van het huis. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De specialist weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelheid.

Plaats een reactie