Bouwkundige keuring Wânswert

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Wânswert uitvoeren is een verstandige keuze. Met behulp van de inspecteur krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je meer inzicht in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. Op deze pagina verzamelen wij actuele informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en achterhaal je en tabel met bouwkundig adviseurs in Wânswert.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Wânswert benadert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld de staat van ramen, deuren en kozijnen en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige inclusief een kostenplaatje.
 • Op basis van deze analyse krijg je een idee van de de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €280 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wânswert plannen

Wil je snel een onderzoek laten doen naar de huidige staat van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Middels deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Denk aan het stucwerk en en de staat van de isolatie. Tevens krijg je een overzicht van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Daarbij krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een partij kiezen die de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt terecht bij een bouwadviseur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Wânswert.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwkundig expert gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige informatie over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Wânswert

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen heb je een deskundige nodig die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit allerlei architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Wânswert (en de nabije regio).

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of wellicht een makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen huisraad en breekt of hakt niks open. Hij of zij heeft hiervoor o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken resultaten

  Na de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met behulp van de keuring ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarnaast staat in het document een kostenindicatie om de woonruimte in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is het rapport positief over de woning? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €305 en €405. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van verschillendefactoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning speelt een rol in verband met de reiskosten. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel delen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Wânswert.

Type woningNetto woonoppervlaktePrijsindicatie
Studio75 m2280 – €315
Tussenwoning110 m2€340 – €380
Hoekwoning143 m2€400 – €435
Twee onder één kap152 m2€470 – €505
Villa192 m2€510 – €560
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Factoren die je moet afwegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kostprijs, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna bekijk je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wânswert die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Jislum, Lichtaard, Reitsum, Ginnum en Hegebeintum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wanswert-9178

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door middel van een aankoopkeuring in Wânswert controleert een neutrale deskundige het verblijf. Niet onverstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Via een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een woning die binnenkort op de markt komt. Zo geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de taak om kopers gedegen te informeren inzake de staat van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Via een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en weet veel van regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €100 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Daarbij geeft het inzicht in de kosten voor herstelwerk om de woning toekomstbestendig te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld in het geval je interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. Door gebruik te maken van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Tevens worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Wânswert). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring is een simpelere bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Noardeast-Fryslân bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De deskundige weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie