Bouwkundige keuring Olterterp

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Olterterp laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Op die manier krijg je een beeld van de technische kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Door deze inzichten sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op onze bouwkeuring-vergelijker verzamelen wij uitgebreide informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en bieden we en tabel met bouwkundig adviseurs in Olterterp.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Olterterp analyseert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de kozijnen, het schilderwerk en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie heb jij meer zekerheid over de status van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €345 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Olterterp uitvoeren

Op korte termijn duidelijkheid over de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Je kunt denken aan het stucwerk en of er sprake is van vocht in de woning. Tevens kom je er ook achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Olterterp.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwadviseur direct live mondeling uitleg van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige uitleg over Verkoopkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Olterterp

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten moet je een specialist hebben die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Olterterp (en de nabije regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De deskundige loopt alles na maar verplaatst niets en breekt of hakt niks open. De expert gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  In aansluiting op de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Geleid door het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Daarin staat een lijst met de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien staat in het document een kostenberekening om het verblijf weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €350 en €415. Het prijskaartje is afhankelijk van verschillendefacetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Daarbij zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals de snelheid, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In het bijgaande overzicht bekijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Olterterp.

Type woningOppervlakteGemiddelde kosten
Flatwoning80 m2285 – €315
Tussenwoning100 m2€340 – €380
Hoekhuis145 m2€400 – €450
Twee onder één kap174 m2€475 – €500
Herenhuis191 m2€525 – €545
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Factoren die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, wachttijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder bieden wij adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Olterterp die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Nij Beets, Beetsterzwaag, Bakkeveen, Wijnjewoude en Boelenslaan.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-olterterp-9246

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met behulp van een aankoopkeuring in Olterterp analyseert een onafhankelijk deskundige het gebouw. Niet zo gek, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkopende partij heb je de taak om de mogelijke koper goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Een bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €130 en €200.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een volledige inspectie van een huis met rapportage. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de kosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Dikwijls worden de uitslagen van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Olterterp). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten kan je een realistisch bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Opsterland wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de gebreken van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. Deze inspecteur noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie