Bouwkundige keuring Nij Beets

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Nij Beets laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Hiermee krijg je een idee van de huidige staat van het huis en krijg je een beeld van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met deze informatie creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op ons woonplatform tref je actuele informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en doorzoek je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Nij Beets.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Nij Beets onderzoek het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals onder andere de sanitaire voorzieningen en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie krijg je meer helderheid over de gesteldheid van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €280 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nij Beets uitvoeren

Wil jij meteen een inspectie van de technische kwaliteit een gebouw of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Denk aan de sanitaire voorzieningen en en de staat van eventuele schuren en garages. Dan kom je er ook achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om eventuele gebreken te verhelpen. Voorts krijg je een overzicht van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Denk aan een bouwinspecteur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Nij Beets.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur direct live mondeling uitleg over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Kies dan ook voor een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende informatie over Aankoopkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Nij Beets

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te starten zoek je een specialist die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Nij Beets (en de regio).

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de aan- of verkoopmakelaar loop je hele woning door. De expert doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en schroeft ook niks open. De ingenieur gebruik vaak een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  In aansluiting op het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met behulp van de woninganalyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In het verslag staat de conclusie van de staat van de woning en eventuele gebreken. Bovendien bekijk je hier een overzicht met de kosten om het gebouw weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €330 en €430. Het prijskaartje bestaat uit verschillendefactoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning heeft invloed vanwege de reiskosten. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Overweeg factoren zoals de snelheid, de volledigheid van het rapport en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In het onderstaand overzicht beschrijven we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Nij Beets.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Appartementje88 m2€275 – €305
Tussenwoning108 m2€345 – €385
Hoekhuis137 m2€405 – €450
2-onder-1 kap153 m2€465 – €500
Herenhuis188 m2€510 – €535
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsverwachting, wachttijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nij Beets die je mogelijk kunnen helpen met een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Beetsterzwaag, Bakkeveen, Wijnjewoude, Boelenslaan en Surhuisterveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nij-beets-9245

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Dankzij een aankoopkeuring in Nij Beets bekijkt een onpartijdige deskundige de potentiële woning. Belangrijk, zo krijg je inhoudelijke info over wat de gesteldheid van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een gedegen review van een woning dat je in de verkoop wil doen. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht kopers goed in te lichten overonderhoudstoestand van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Middels een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is deskundig op het gebied van de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €110 en €250.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek is een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Het rapport beschrijft de benodigde kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd in het geval je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Daarbij worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Nij Beets). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Opsterland loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de staat van de woning. Eventuele problemen worden direct benoemd. De bouwkundige kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie