Bouwkundige keuring Deursen-Dennenburg

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Deursen-Dennenburg uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Middels deze inspectie zal je veel inzicht krijgen over de staat van de woning en ontvang je een inschatting van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Door gebruik te maken van deze site bekijk je nuttige informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en verstrekken we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Deursen-Dennenburg.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Je bouwkundig inspecteur in Deursen-Dennenburg checkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijv. de fundering en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op die manier heb je een duidelijk beeld van de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €305 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Deursen-Dennenburg afspreken

Wil je snel een indicatie van de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Via deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt gekeken naar o.a. de meterkast en en de staat van de CV-ketel. Hiermee kom je er achter welke investeringen nodig zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Eveneens krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Denk aan een bouwinspecteur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Deursen-Dennenburg.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het appartement geeft de bouwkundige een mondelinge samenvatting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Kies dan ook voor een actuele taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform kan je ook veel informatie vinden over Keuring bij woningoplevering.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Deursen-Dennenburg

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Ten eerste moet je contact zoeken met een deskundige die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Deursen-Dennenburg en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de makelaar loop je hele woning door. De deskundige onderzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt niets open. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  In aansluiting op het onderzoek deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Steunend op de inspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Daarin is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Tevens vind je hier een kostenoverzicht om de woonruimte te herstellen en/of renoveren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €305 en €405. De prijs hangt af van verschillende aspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Bekijk vooral goed levertijd van het rapport, welke instrumenten er gebruikt worden en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In de tabel hieronder bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Deursen-Dennenburg.

Soort huisGrootteGemiddelde tarief
Bovenwoning90 m2295 – €315
Rijwoning119 m2€360 – €385
Kopwoning137 m2€425 – €440
2-onder-1 kap165 m2€455 – €485
Vrijstaand196 m2€530 – €545
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: een inschatting van de kosten, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Deursen-Dennenburg die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Berghem, Alem, Velddriel, Hoenzadriel en Kerkdriel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-deursen-dennenburg-5352

Wat is een aankoopkeuring?

Wanneer je een woning op het oog hebt wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Aan de hand van een aankoopkeuring in Deursen-Dennenburg bekijkt een neutrale bouwkundig ingenieur de woning. Een uitkomst, want zo weet je precies wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide en deskundige keuring van een huis dat jij wil verhuren. Op deze manier verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper te voorzien van correctie informatie over onderhoudstoestand van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig ingenieur loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €105 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning te achterhalen. Je krijgt nadere toelichting over de herstelkosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt geadviseerd op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. Middels deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Doorgaans worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Deursen-Dennenburg). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Oss bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de staat van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De expert verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie