Bouwkundige keuring Sexbierum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Sexbierum uitvoeren is dan zeker aan te raden. Op die manier krijg je een beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je een beeld van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met deze informatie is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met praktische info over hoe je een keuring aanvraagt, de prijzen en verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Sexbierum.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Sexbierum checkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar in het oog springende zaken zoals o.a. de algehele kavel en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie krijg je een helder beeld van de de toestand van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €335 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sexbierum laten uitvoeren

Heb je belang bij meer info over de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. De inspecteur bekijkt o.a. de ventilatie en en of er asbest aanwezig is. Tevens kom je er ook achter welke kosten noodzakelijk zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Sexbierum.

Besparen op een bouwkeuring in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doorlopen van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur mondeling een toelichting van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan dan ook meteen een taxatierapport en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel uitleg vinden over Aankoopkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Sexbierum

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten moet je een deskundige hebben die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit een aantal architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Sexbierum en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij & makelaar van de verkopende partij maak je een rondje door de woning. De deskundige doorzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt niets open. De specialist gebruik vaak thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Na afronding van de wooninspectie omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van het woningonderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit document lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bovendien vind je daar een kostenberekening om het woonhuis te herstellen en/of renoveren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €295 en €485. De prijs is afhankelijk van allerlei variabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Neem zaken in overweging zoals de snelheid, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In het bijgaande overzicht vergelijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Sexbierum.

Soort woningAantal m2Geschatte prijzen
Flatwoning82 m2285 – €310
Rijtjeshuis122 m2€335 – €385
Hoekwoning139 m2€415 – €440
Twee onder één kap156 m2€475 – €490
Vrijstaand184 m2€520 – €535
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de prijzen, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna faciliteren we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Sexbierum die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Oosterbierum, Klooster Lidlum, Firdgum, Tzummarum en Waaksens.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sexbierum-8855

Plan direct online een aankoopkeuring in

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Middels een aankoopkeuring in Sexbierum analyseert een onafhankelijk partij het woonhuis. Belangrijk, want op deze manier weet je exact wat de conditie van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring is een objectieve beoordeling van een huis dat je wilt verkopen. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkopende partij is het verplicht om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van onderhoudstoestand van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig ingenieur controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €125 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De deskundige geeft ook een indicatie van de herstelkosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant in het geval je een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben onderhoud problematiek. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Daarbij worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Sexbierum). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Waadhoeke wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de staat van het huis. Eventuele belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De specialist noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie