Bouwkundige keuring Wanneperveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Wanneperveen regelen is dan zeker aan te raden. Met behulp van de inspecteur krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat en waarde van de woning en kom je achter de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Zo worden de onderhandelingen transparanter. Op deze pagina lees je meer informatie over de verschillende keuringen, de prijzen en bieden we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Wanneperveen.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Wanneperveen benadert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld het schilderwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op die manier zal je veel inzicht krijgen van de de staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €330 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wanneperveen regelen

Direct een inspectie van de staat en de waarde van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de gevel en en de staat van eventuele schuren en garages. Tevens wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt dienen te worden om de problemen aan te pakken. Daarbij krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de woning komt inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwadviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Wanneperveen.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het object geeft de bouwkundige gelijk mondeling zijn bevindingen door over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform lees je ook handige uitleg over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Wanneperveen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten heb je een specialist nodig die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn een aantal architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Wanneperveen (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur onderzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft niets open. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na afronding van het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met de gegevens van de inspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Daarin vind je een overzicht van de observaties en eventuele onderhoudspunten. Bovendien vind je daar een overzicht van de herstelkostenom het verblijf weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €340 en €425. De uiteindelijke prijs bestaat uit een aantal punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Ook zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Neem zaken in overweging zoals wachttijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In het onderstaand overzicht beschrijven we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Wanneperveen.

Soort woningGrootteGemiddelde tarief
Flatwoning89 m2275 – €325
Tussenwoning118 m2€340 – €385
Kopwoning147 m2€400 – €430
2-onder-1 kap175 m2€465 – €480
Herenhuis189 m2€530 – €550
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kosten, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wanneperveen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Nieuw-Balinge, Tiendeveen, Stuifzand, Pesse en Fluitenberg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wanneperveen-7946

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Wanneperveen bekijkt een onpartijdige expert het woonobject. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Op deze manier geef je de kopende partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht de aspirant koper goed in te lichten overde staat van jouw huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwadviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is deskundig op het gebied van de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €100 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. De inspecteer berekent ook de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel laat je meestal uitvoeren wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verborgen gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Evenzeer worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Wanneperveen). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Steenwijkerland loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De deskundige kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie