Bouwkundige keuring Etten

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Etten laten doen is zeker iets om te overwegen. Met behulp van de inspecteur krijg je een goed beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je een beeld van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Zo kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. In onze uitgebreide documentatie verzamelen wij aanvullende informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en vind je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Etten.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • De bouwkundig inspecteur in Etten checkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld de dakbedekking en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op die manier krijg je meer duidelijkheid over de huidige staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €310 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Etten afspreken

Op korte termijn meer info over de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het stucwerk en en of er asbest aanwezig is. Ook wordt het overzichtelijk welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Etten.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Ten tijde van de controle van het object geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal tref je ook praktische gegevens over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Etten

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten moet je een specialist hebben die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit meerdere architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Etten (regio).

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of wellicht een makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De expert doorzoekt alles maar verplaatst niks en maakt niets open. De inspecteur beschikt doorgaans over een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afronding van de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van het onderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat de conclusie van de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Als bijlage krijg je ook inzage in een schatting van de onkosten om het woonhuis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €305 en €490. De totale prijs is afhankelijk van allerlei aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Zaken waar je op moet letten zijn levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In het overzicht hieronder beschrijven we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Etten.

Type huis Aantal m2Gemiddelde kosten
Bovenwoning94 m2300 – €315
Tussenwoning123 m2€345 – €365
Hoekwoning141 m2€400 – €440
Geschakelde woning151 m2€470 – €490
Herenhuis189 m2€520 – €540
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk professionele bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de uurtarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Etten die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Ulft, Sinderen, Silvolde, Terborg en Heelweg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-etten-7075

Plan direct online een aankoopkeuring in

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Aan de hand van een aankoopkeuring in Etten bekijkt een neutrale partij het huis. Ideaal, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningeigenaar heb je de plicht om de aspirant koper goed te informeren aangaande de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Middels een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €105 en €235.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. De inspecteer berekent ook de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd als je een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Meestal worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Etten). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Oude IJsselstreek doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de bouwkundige staat van de woning. Potentiële problemen worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie