Bouwkundige keuring Ulft

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Ulft uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Hiermee krijg je inzicht in de huidige staat van het huis en krijg je meer inzicht in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op dit informatieplatform verzamelen wij nuttige info over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en achterhaal je een schema met bouwkundig adviseurs in Ulft.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Ulft checkt het huis grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld de kozijnen, het schilderwerk en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Aan de hand van dit rapport zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €290 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ulft afspreken

Wil je snel een indicatie van de bouwkundige staat van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het voegwerk en en de staat van de elektrische installatie. Ook heb je dan inzicht in welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Denk aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Ulft.

Een extra voordelige bouwkeuring in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van het object geeft de bouwkundig expert snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal bekijk je ook nuttige gegevens over FAQ.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Ulft

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Ten eerste moet je een expert zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Ulft (en de nabije regio).

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & wellicht een makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niks en schroeft niets open. De expert kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na afloop van de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met de gegevens van het onderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie tref je een samenvatting van de observaties en direct / noodzakelijk onderhoud. Bovendien bekijk je hier een kostenoverzicht om het verblijf in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €285 en €465. De totaalprijs is afhankelijk van meerdere aspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio is van belang vanwege de reiskosten. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar de snelheid, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in het totale tarief. In de bijgaande tabel vind je samengevat de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Ulft.

Type huis GrootteGeschatte tarieven
Bovenwoning98 m2280 – €310
Tussenwoning115 m2€350 – €375
Kopwoning145 m2€410 – €435
Twee onder één kap165 m2€455 – €490
Landhuis200 m2€515 – €550
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, de levertijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna vind je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ulft die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Sinderen, Silvolde, Terborg, Heelweg en Westendorp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ulft-7071

Waarom een aankoopkeuring?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Via een aankoopkeuring in Ulft checkt een objectieve partij het woonhuis. Een aanrader, want zo weet je precies wat de huidige staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een inspectie van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper te voorzien van correctie informatie over de staat van jouw huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Dankzij een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig expert loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De kosten liggen tussen de €105 en €190.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. De inspecteer berekent ook de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd als je een nieuwe woning gaat kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Steeds vaker worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Ulft). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een passend bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Oude IJsselstreek wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie