Bouwkundige keuring De Bult

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in De Bult laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Op die manier krijg je een beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een beeld van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Door deze inzichten sta je sterker in de onderhandelingen. Op onze bouwkeuring-vergelijker lees je meer actuele info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en verschaffen we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in De Bult.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in De Bult controleert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals onder andere het dak, pannen, dakbeschot en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten heb je een duidelijk beeld van de conditie van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €320 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in De Bult inplannen

Op korte termijn inzicht in de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Dankzij deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het dak, pannen, dakbeschot en en hoe het met de isolatie gesteld is. Daarbij krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je een overzicht van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt denken aan een bouwkundige, een architect, een bouwonderneming of taxateur in De Bult.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doorlopen van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige punten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer toelichtingen over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in De Bult

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Ten eerste zoek je een specialist die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan een aantal architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in De Bult (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwexpert bekijkt alles maar verplaatst geen inboedel en maakt niets open. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afloop van de wooninspectie beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Steunend op de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit stuk staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Tevens krijg je ook inzage in een overzicht met de kosten om het verblijf weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €275 en €400. Het prijskaartje is gebaseerd op verschillendepunten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals levertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In de bijgaande tabel vind je samengevat de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in De Bult.

Soort woningNetto woonoppervlaktePrijsberekening
Appartement100 m2275 – €310
Tussenwoning116 m2€340 – €380
Hoekpand127 m2€425 – €440
2-onder-1 kap167 m2€475 – €505
Herenhuis182 m2€530 – €550
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de uurtarieven, levertijd van het rapport, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in De Bult die wellicht hulp kunnen bieden bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Kallenkote, Onna, Zuidveen, Basse en Steenwijkerwold.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-de-bult-8346

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met behulp van een aankoopkeuring in De Bult checkt een objectieve specialist de woning. Niet onverstandig, zo weet je snel meer over wat de status van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Waarom een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide check van een woning dat je in de verkoop wil doen. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningverkoper heb je de plicht om kopers van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door middel van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €105 en €215.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Daarbij geeft het inzicht in de minimale investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel is relevant op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Mede worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je een bod doet (via een makelaar in De Bult). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Steenwijkerland maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Eventuele gebreken worden dan direct gesignaleerd. De expert weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie