Bouwkundige keuring Waarland

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Waarland regelen is dan zeker aan te raden. Daarmee zal je veel inzicht krijgen over de technische kwaliteit van de woning en kom je achter de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op die manier kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Via bouwkeuringexpert.nl bieden wij uitgebreide informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en bieden we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Waarland.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Waarland onderzoek het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de vloerconstructies en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer duidelijkheid over de conditie van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €275 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Waarland plannen

Behoefte aan een inspectie van de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kruipruimte en en de staat van eventuele schuren en garages. Daarbij kom je er ook achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de verschillende problemen op te lossen. Eveneens krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de woning komt inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Denk aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Waarland.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons portaal vind je ook meer uitleg over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Waarland

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten neem je contact op met een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit allerlei architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Waarland (en de regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar loop je alles in het huis na. De bouwexpert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft niets open. Deze persoon gebruikt o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Meteen na de inspectie beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met de gegevens van de inspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Hierin is een beoordeling te vinden met de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij vind je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het object in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €340 en €465. Het prijskaartje hangt af van allerlei aspecten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs door de te verwachten reiskosten. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals de oplevertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In het onderstaand overzicht delen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Waarland.

Soort huisNetto woonoppervlakteGemiddelde onkosten
Appartementje82 m2275 – €305
Tussenwoning100 m2€350 – €385
Hoekwoning135 m2€415 – €450
Twee onder één kap157 m2€450 – €485
Vrijstaand184 m2€505 – €540
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Dingen waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de uurtarieven, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Waarland die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Zijdewind, t Veld, Oude Niedorp, Nieuwe Niedorp en Lutjewinkel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-waarland-1738

Aankoopkeuring uit laten voeren

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Waarland checkt een objectieve bouwkundig ingenieur het woonobject. Handig, zo krijg je goed inzicht in wat de status van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningverkoper heb je de plicht om de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Aan de hand van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig specialist loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €125 en €245.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland laat je meestal uitvoeren in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Aan de hand van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. In veel gevallen worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Waarland). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Schagen maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke problemen worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie