Bouwkundige keuring Eexterveenschekanaal

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Eexterveenschekanaal regelen is een verstandige keuze. Door middel van deze analyse krijg je inzicht in de de kwaliteit van de woning en inzage in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Op onze vergelijkingssite tref je actuele informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en check je en tabel met bouwkundig adviseurs in Eexterveenschekanaal.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Eexterveenschekanaal analyseert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Door deze inspectie krijg je een helder beeld van de staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €345 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Eexterveenschekanaal laten uitvoeren

Op korte termijn een onderzoek laten doen naar de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Middels deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de meterkast en of er sprake is van vocht in de woning. Hiermee kom je er achter welke investeringen nodig zijn om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig specialist, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Eexterveenschekanaal.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundig expert een mondelinge toelichting van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een taxatierapport en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform tref je ook praktische informatie over FAQ.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Eexterveenschekanaal

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Ten eerste moet je een specialist zoeken die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn allerlei architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Eexterveenschekanaal (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De expert onderzoekt alles maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Bespreking resultaten

  In aansluiting op de inspectie beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Aan de hand van de wooninspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bijgevoegd staat in het document een lijst met kosten die nodig zijn om het huis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €305 en €495. De totaalprijs is afhankelijk van diverse factoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Verder komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Overweeg factoren zoals wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In het schema hieronder bekijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Eexterveenschekanaal.

Type huis OppervlaktePrijsberekening
Etagewoning82 m2300 – €320
Rijwoning116 m2€355 – €370
Kopwoning141 m2€425 – €435
2-onder-1 kap153 m2€470 – €490
Herenhuis195 m2€515 – €540
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de kosten, levertijd van het rapport, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Eexterveenschekanaal die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Eexterveen, Nieuw Annerveen, Spijkerboor, Oud Annerveen en Annerveenschekanaal.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-eexterveenschekanaal-9659

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Middels een aankoopkeuring in Eexterveenschekanaal onderzoekt een neutrale partij het woonobject. Belangrijk, want zo weet je precies wat de conditie van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Middels een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig ingenieur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Kosten variëren tussen de €100 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De inspecteer berekent ook de te verwachten kosten om de woning op te knappen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe laat je meestal uitvoeren wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben achterstallig onderhoud. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Evenzeer worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Eexterveenschekanaal). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring betekent een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Aa en Hunze loop je hele woning door. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de staat van het huis. Mogelijke zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De expert verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie